У Дніпрі дізнатися про безоплатні медпослуги під час вагітності та пологів можна через чат-бот. Як це зробити

В Україні запрацював чат-бот "Буду мамою" – новий спеціалізований цифровий сервіс для вагітних на основі відкритих даних. Проєкт реалізували ГО "Ліки Контроль" та БФ "280 днів" за підтримки USAID / UK aid проєкту "Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/ TAPAS" і за сприяння Міністерства цифрової трансформації України. Партнер проєкту - Фонд Східна Європа. Про це повідомляє "Дніпровська панорама".

Супровід вагітності та медична допомога при пологах – це одні з пріоритетних послуг, які оплачує держава в межах Програми медичних гарантій. Для того, щоб ознайомити вагітних і тих жінок, котрі планують вагітність, про безоплатні медичні послуги, створено чат-бот "Буду мамою".

Чат-бот «Буду мамою» – це спеціалізований цифровий сервіс для вагітних, розроблений на основі відкритих даних Національної служби здоровʼя України. Він містить покроковий алгоритм щодо того, як отримати безоплатний супровід вагітності, медичну допомогу при пологах і неонатальні послуги.

Жінка вказує свій тиждень вагітності, отримує перелік необхідних обстежень та аналізів згідно з її терміном і одразу знаходить найближчу жіночу консультацію чи пологовий будинок, де ці послуги надаються безоплатно (незалежно від прописки вагітної чи її фактичного місця проживання).

Над створенням боту працювала група кваліфікованих розробників, представники неурядових організацій і лікарі-акушери-гінекологи. Чат-бот також містить документи-пам’ятки, які допоможуть захистити права пацієнток на безоплатні медичні послуги, перелік "червоних прапорців" – симптомів, які вказують на необхідність термінового звернення до лікаря, поради, як зібратися у пологовий будинок, і багато іншого.

Чат-бот доступний у популярних месенджерах – Telegram (https://t.me/IWillBeMother_bot) та Viber (https://viber.com/iwillbemother_bot).

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що де у Дніпрі можна пройти медичну реабілітацію та відновити втрачені функції організму.