У Дніпрі три вищих навчальних заклади з'єднають у один університет

У Дніпрі проведуть реорганізацію Українського державного хіміко-технологічного університету та Придніпровської державної академії будівництва та архітектури через приєднання їх до Українського державного університету науки і технологій. Розпорядження про це прийнято на засіданні Кабміна України у вівторок, 11 липня. Про це повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на Урядовий портал.

В документі зазгачено, що реорганізація дозволить створити потужний університет Дніпропетровщини, задовольнити потреби регіону у необхідних фахівцях та поліпшить конкурентні можливості здобуття якісної вищої освіти.

Здобувачі вищої освіти та інші особи, які навчаються в Державному вищому навчальному закладі "Український державний хіміко-технологічний університет" і його відокремленому структурному підрозділі, а також Придніпровській державній академії будівництва та архітектури, продовжуватимуть навчання в Українському державному університеті науки і технологій та його відокремлених структурних підрозділах за обраними спеціальностями та джерелами фінансування, - йдеться у повідомленні Кабміну.

Також в уряді нагадали, що модернізація мережі закладів вищої освіти і підготовка фахівців для задоволення потреб української економіки - одна з пріоритетних цілей Стратегії розвитку вищої освіти в Україні на 2022—2032 роки, ухваленої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 23 лютого 2022 року.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Дніпрі за унікальною програмою готують водіїв трамваїв і тролейбусів для всієї України.