У Дніпрі комунальна техніка на 90% готова до зими

У Дніпрі комунальна техніка на 90 % готова до зими. Залишилось її пофарбувати та усунути недоліки, які виникли під час літнього сезону, повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на міську раду.

Черговий по місту Олексій Самілик завітав до ремонтної бази, аби перевірити хід виконання робіт.

У Дніпрі комунальна техніка на 90 % готова до зими

Комунальна техніка у Дніпрі фактично готова до зими. У нашому місті одні і ті самі машини працюють і влітку (підмітають вулиці), і взимку (посипають слизькі автошляхи сумішшю та прибирають сніг). Усе це завдяки змінним насадкам. Це дозволяє не винаймати окремо людей для очищення снігу. Одні і ті самі робітники працюють на комунальній техніці і готові виконувати сезонні завдання за будь-якої погоди, - поділився Олексій Самілик, заступник директора департаменту благоустрою та інфраструктури ДМР.

У Дніпрі комунальна техніка на 90 % готова до зимиУ Дніпрі комунальна техніка на 90 % готова до зими

До роботи взимку планується залучити 177 одиниць спецтехніки. Це:

  • посипальна техніка – 87 од.;
  • снігоочисна техніка – 32 од.;
  • навантажувачі – 12 од.;
  • мала посипальна техніка – 24 од.;
  • самоскиди – 22 од.

У Дніпрі комунальна техніка на 90 % готова до зими
На другій локації Олексій Самілик перевірив запаси піщано-соляної суміші. Вона знадобиться, коли через морози на вулицях та дорогах утворюватиметься ожеледиця. 

Як прокоментував побачене Олексій Самілик:

У Дніпрі є стратегічний запас посипального матеріалу, пального, гуми для техніки. У достатній кількості закуплена піщано-сольова суміш. Готовність техніки, її стан, рівень кадрового складу я оцінюю на 9 балів із 10. Незабаром ми закінчимо останні ремонти та обслуговування техніки і будемо готові на всі 100 відсотків.

Дороги у Дніпрі обробляються комбінованою сумішшю (відсів + сіль) та піщано-сольовою сумішшю для кращого зчеплення з дорожнім покриттям. Вже заготовлено 25 тис. тонн протиожеледних матеріалів. У разі необхідності запаси будуть поповнювати.

суміш для обробки дорог Дніпро

Завершився об’їзд чергового на вулиці Космічній, 19-М. Тут вінперевірив стан захисного бетонного укриття. Про нього черговому доповіла Світлана Літвінова, начальниця управління з благоустрою міста департаменту благоустрою та інфраструктури.

укриття Дніпро

Сховище розраховано на 40 людей. Усередині є освітлення, місця для сидіння. Поруч є біотуалет, який обслуговується щоденно, — зазначила Світлана Літвінова.

Також раніше ми писали Листопад підготував сюрприз для дніпрян. Яка погода буде у Дніпрі в останній місяць осені