У Дніпрі містяни знову провели акцію, вимагаючи залишить військовий ПДФО громадам

У Дніпрі другий тиджень поспіль громадяни проводять акцію, де закликуть центральну владу залишити військовий ПДФО місцевим бюджетам.  Лише так громада міста зможе і надалі самостійно надавати велику та потрібну допомогу військовим, повідомляє Дніпровська панорама.

Нагадаємо,  в країні триває бурхлива дискусія щодо внесеного до ВР  урядового законопроекту 10037. Ним Кабмін під керівництвом Шмигаля зокрема пропонує без жодної альтернативи відібрати у місцевих громад військовий ПДФО - податок на доходи фізосіб,  який находить саме до місцевих бюджетів.

Нагадаємо, гроші військового ПДФО громада Дніпра в першу чергу спрямовує на надання різноманітної допомоги захисникам України. Зокрема, саме Дніпро став лідером серед обласних центрів в Україні з надання Силам оборони позашляховиків, дронів, різноманітних приладів, амуніції та ін.

Дніпряни наполягають: в законопроекті 10037 необхідно залишити військовий ПДФО громадам,  які  матимуть змогу надалі допомагати захисникам України.  Адже на фронті несуть службу конкретні люди з конкретних міст та громад, які постійно потребують різнопланової допомоги. І саме громади можуть адресно і ефективно надавати таку допомогу.

Юрій, учасник акції розповів:

Я прийшов підтримати цю акцію, тому що я багато читав, що саме Дніпро найбільше коштів спрямовує на допомогу ЗСУ, тобто закупує дрони, позашляховики, машини швидкої допомоги тощо. Прості громадяни не зможуть зібрати стільки коштів, тому я вважаю, що ПДФО - це найкраща можливість допомагати військовим.

Едуард, учасник акції, каже:

Верховна Рада України прийняла законопроект, щоб збирати кошти з усіх громад та міст та передовати у Киів. Я не ввжажаю це правильним, бо місто Дніпро на сьогодні є лідером по допомозі ЗСУ.

Також раніше ми писали Генератори та запас пального. Готовність перевізників Дніпра до відключень електроенергії