Ті самі шкільні котлети. Рецепт приготування котлет як в шкільній їдальні

Всі ми іноді ностальгуємо за шкільними часами. І багато хто з нас пам'ятає смачні котлети, які готували на кухнях учбових закладів. Котлети, схожі на ті, які подають у шкільних їдальнях, можна легко приготувати і вдома. Класичним рецептом для таких котлет ділиться "Дніпровська панорама".

Інгредієнти:

  • 500 г яловичого фаршу (або свинини)
  • 1 середня цибуля, дрібно нарізана
  • 1 зубчик часнику, дрібно нарізаний (за бажанням)
  • 1/2 чашки сухого білого хліба, зламаного на маленькі шматочки
  • 1/4 чашки молока
  • 1 яйце
  • 1 ч. ложка солі
  • 1/2 ч. ложки чорного перцю
  • Рослинна олія для смаження

Інструкція:

  1. У велику миску поєднайте фарш, нарізану цибулю, та часник (якщо використовуєте).
  2. У окремій мисці змочіть сухий хліб в молоці, дайте йому вбрати рідину, а потім видавіть надлишок.
  3. Додайте мокрий хліб до фаршу та цибулі. Також додайте яйце, сіль та перець. Потім добре перемішайте усе разом до отримання однорідної маси.
  4. Формуйте масу великими котлетами, розкачуючи їх між долонями. Вони зазвичай мають круглу форму і є плоскими.
  5. Розігрійте рослинну олію на сковороді на середньому вогні.
  6. Обсмажуйте котлети з обох сторін до золотистої скоринки та до готовності всередині (приблизно по 4-5 хвилин з кожного боку для середніх розмірів котлет).

Виложіть готові котлети на паперові рушники, щоб зняти зайву олію. Подавайте гарячими, звичайно разом з картоплею або іншим гарніром, як у шкільній їдальні. Смачного!

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, як приготувати гарбузові оладки на сніданок.