У Дніпрі перевірили готовність станцій метро до осінньо-зимового періоду (Фото, відео)

Міський голова Дніпра Борис Філатов наполягає на комплексній підготовці до осінньо-зимового періоду. У п'ятницю, 11 серпня, черговий по місту директор департаменту транспорту та транспортної інфраструктури міської ради Ігор Маковцев проінспектував виконання доручення мера. Він відвідав станцію метрополітену, де цього дня перевірили роботу систем живлення, кондиціонування, котлів, а також провели профілактичний огляд спеціального обладнання теплової завіси. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на ДніпроTV.

photo_2023-08-11_12-51-20

Під час холодів підвищується рівень вологості у метрополітені через перепад температури на вулиці і всередині станцій, що призводить до конденсації та пришвидшення корозійних процесів на коліях, обладнанні. Для запобігання цьому на станціях метрополітену встановили опалювальне обладнання та систему кондиціонування, які разом утворюють систему повітряної теплової завіси.

photo_2023-08-11_12-51-21

"Теплові завіси потрібні, аби розділяти кліматичні зони холодних і теплих приміщень. Завдяки тепловій завісі холодне повітря не потраплятиме до станцій метрополітену, касового залу. Також обладнання виконуватиме функцію опалення споруди, а відтак – це комфортні умови для пасажирів", – підкреслив Ігор Маковцев.

photo_2023-08-11_12-51-21 (2)

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що у підземці Дніпра триває великий молодіжний форум.