У Дніпрі перевіряють облаштування літніх майданчиків для дітей (Фото)

У середу, 14 червня, в рамках чергування по місту директорка департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міської ради Дар'я Біла проінспектувала виконання доручення міського голови щодо облаштування літніх майданчиків у місті Дніпрі та забезпечення активного та безпечного дозвілля дітей та молоді. Так, на базі закладів позашкільної освіти відкриті та повністю облаштовані майданчики для дозвілля дітей у літній період. Це 8 літніх майданчиків на 22 локаціях міста. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на ДніпроTV.

Діти Дніпро

Літні майданчики для дітей у закладах позашкільної освіти - це відмінний спосіб урізноманітнити з користю дозвілля дітей протягом канікул. Тут для їхнього відпочинку пропонують безліч цікавих та пізнавальних занять, які різнобічно розвивають творчі та інтелектуальні здібності, нові знайомства та незабутні враження. У таборах все обладнане з міркувань питань безпеки та уберігає від дій, що можуть нашкодити здоров'ю людей у зв'язку з військовим станом.

Човни Дніпро

Літній майданчик для дітей у Міському палаці дітей та юнацтва - це табір денного перебування, в якому для дітей забезпечені комфортні та безпечні умови. Для дітей розроблено спеціальну програму, яка включає в себе майстер-класи, творчі заняття, квести, естафети та конкурси, спортивні заходи, екскурсії та конкурси. Для вихованців майданчика також, наші педагоги проводять безліч всього цікавого, а саме: спортивні ігри, малювання, заняття з хореографії та вокалу, різноманітні майстер-класи, діти навчаються стрільбі з лука, збору та розбору автоматів, відвідують наш міні-кінотеатр, – переглядаючи кіно- та мультфільми на лед-екрані у великій глядацькій залі. Для старшої та середньої групи функціонує мотузковий парк, а також, проводяться плавання на байдарках.

Альона Шульга

"Про програму: плавання на байдарках ,перегляд мультфільму на великому лед-екрані у великому залі Міського палацу дітей та юнацтва. Також ми раз на тиждень готуємо якусь смачну страву під відкритим небом, наприклад, на минулому тижні ми готували плов. А на цьому тижні, ще визначилися, ми питаємо у дітей і коли вони вже нам скажуть що приготувати, це буде у п'ятницю, ми приготуємо.

Ще в цьому році ми зробили вільне відвідування. Тобто діти мають змогу приходити тоді, коли в них виходить, не кожного дня.

Кожного дня нас відвідує різна кількість дітей, це від 35 до 45 дітей. А ось у зв'язку з ситуацією в країні головною метою є створення безпечних ефективних умов для оздоровлення та відпочинку наших дітей - дітей нашої країни", - розповіла директор "Міського палацу дітей та юнацтва" Альона Шульга.

Дар'я Біла

"На базі восьми закладів позашкільної освіти є 22 локації в кожному районі міста і активності, які до вподоби смакам будь-якої дитини. Також поруч з літнім майданчиком є безпосередньо укриття і в разі тривоги діти безпосередньо переходять з викладачами до укриття. 

Якщо ви бажаєте записати свою дитину до літніх майданчиків, можна звернутись напряму до закладів позашкільної освіти через соціальні мережі Facebook чи Instagram чи написати, наприклад, на сторінки Департаменту з вказанням, в якому районі ви проживаєте, щоб вони могли вас сконтактувати до того закладу, який знаходиться ближче до вашого місця проживання, і дитині буде зручно відвідувати літній майданчик", - розповіла чергова по місту Дар’я Біла.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що скоро в місті можна провести лавандову фотосесію.