У Дніпрі почалась реорганізації 4 державних закладів професійно-технічної освіти

У Дніпрі розпочалась процедура реорганізації чотирьох державних закладів професійної (професійно-технічної) освіти, яка додасть потрібних професіоналів Дніпру. Про це повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на Гумдеп міської ради. 

Вже скоро ми матимемо можливість використовувати реальні інструменти для розвитку сфери професійно-технічної освіти. 

Таке рішення було прийнято 19 липня 2023 року на 39 черговій сесії Дніпровської міської ради. Вказане рішення сесії було прийнято на виконання Розпорядження Кабінету Міністрів України від 28.10.2022 № 974-р «Про передачу цілісних майнових комплексів державних закладів професійної (професійно-технічної) освіти у власність Дніпровської міської територіальної громади»!

Передано  такі заклади:

 🔸Державний заклад професійної (професійно-технічної) освіти «Вище професійне училище № 55 м. Дніпро»

🔸Державний професійно-технічний навчальний заклад «Дніпровський професійний залізничний ліцей»

 🔸Професійно-технічне училище № 2 м. Дніпро

 🔸Державний професійно-технічний навчальний заклад «Дніпровське вище професійне училище будівництва».

Зауважимо, що з 2016 року видатки на підготовку робітничих кадрів для 12 закладів професійної (професійно-технічної) освіти, які розташовані на території нашого міста, здійснюються з бюджету Дніпровської міської територіальної громади.

З нетерпінням чекаємо, як ці зміни зміцнять сферу професійно-технічної освіти та вплинуть на майбутніх поколінь нашого міста. Світле майбутнє професійного розвитку наближається разом із цими енергійними кроками!, - написано в повідомленні Гумдепу.