У Дніпрі працює Гаряча лінія для постраждалих внаслідок війни: як звернутися

У Дніпрі у середу, 19 квітня, під час чергування директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики Дніпровської міськради Артем Нідєлько перевірив роботу гарячої лінії для постраждалих внаслідок війни. Вона була створена за ініціативи міської влади на чолі з міським головою Борисом Філатовим. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на Дніпровську міськраду.

Ниделько Днепр

"Ця ініціатива реалізовується спільно з міжнародними та громадськими організаціями, які долучилися до неї. На початку війни вона працювала повністю за бюджетний кошт, а зараз долучилася міжнародна організація USAID до її фінансування", - зазначив Артем Нідєлько.

Гаряча лінія для постраждалих внаслідок війни розпочала свою роботу у березні 2022 року. Дзвінки приймають 12 операторів, які працюють позмінно. З початку роботи гарячої лінії оператори отримали та обробили близько 25 тисяч звернень від громадян.

Виктория Попова

"Ця гаряча лінія створена не тільки для людей, які постраждали від воєнних дій або ж від раптових обстрілів, а також для соціально-незахищених жителів міста Дніпра. Найчастіше люди звертаються з питаннями, де отримати гуманітарну допомогу, як знайти тимчасовий прихисток або постійне житло, а також за психологічними або юридичними консультаціями", - розповіла керівниця гарячої лінії для постраждалих внаслідок війни Вікторія Попова.

Перше за все, гаряча лінія направлена на тих, хто мешкає зараз у Дніпрі та Дніпропетровській області. Але оператори гарячої лінії також отримують дзвінки від жителів інших регіонів і консультують їх. 

Звернутися на Гарячу лінію для постраждалих внаслідок війни можна цілодобово та без вихідних за телефоном: 0-891-203304.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що Борис Філатов провів 36-ту сесію міськради Дніпра.