У Дніпрі провели мистецький захід "Війна на Пензлі "АRТ DAY"

У парку Зелений Гай провели мистецький захід «Війна на Пензлі «АRТ DAY». У програмі: виставка творчих робіт художниці з Маріуполя Олени Мурашкіної, майстер-класи, концертна програма. Організатор заходу — комунальний заклад культури «АРТТЕРИТОРІЯ». Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на Дніпровську міську раду.

0x0 (2)

«Це серія робіт «Життя крізь війну» про моє рідне місто. Для мене надзвичайно важливо нагадувати людям про Маріуполь, що місто існує, про те, що воно пережило. Частина картин про власні почуття до міста. Усі ці роботи написані вже після повномасштабного вторгнення. Багато зображено архітектури. На жаль, багатьох будівель уже нема. Серед важливих для мене картин – це драматичний театр, картина з трьома янголами, присвячена моїй бабусі, яка загинула у Маріуполі під обстрілами, про «Азовсталь»», — розповідає художниця Олена Мурашкіна.

0x0

За словами начальника управління культури департаменту гуманітарної політики міської ради Євгена Хорошилова, через повномасштабне вторгнення  рф для сотень тисяч людей Дніпро став новою домівкою. Перший центр підтримки переселенців «Я — Маріуполь» з’явився саме у нашому місті.

Євген Хорошилов

«І сьогоднішній захід провели спільно із згаданим центром, мисткинею з Маріуполя Оленою Мурашкіною. На її картинах зображений Маріуполь, зокрема й під час збройної агресії, у вогні. Проведення таких заходів вкотре підтверджує, що Маріуполь, як і низка інших тимчасово окупованих міст, — це Україна. Ми обовʼязково переможемо, і все буде Україна! Захід супроводжувався виступами творчих колективів. А ще всі охочі мали можливість також долучитися до творчих майстер-класів від колег з Волновахи, Вугледара. Словом, такі події ще гуртують українців», — підкреслив Євген Хорошилов.

0x0 (3)

Керівник центру підтримки переселенців «Я — Маріуполь» у Дніпрі Олександр Халявівський подякував міській владі за підтримку і співпрацю:

«Завдяки підтримці міської влади Дніпра ми змогли відкрити згаданий центр, який є найбільшим в Україні і де велика кількість маріупольців отримують допомогу. Цей захід теж організували спільно з мерією. Картини художниці з Маріуполя розповідають про наше місто, як ми жили і що з ним зробила російська агресія».

0x0 (4)

«Роботи на виставці дуже гарні і відтворюють сьогоднішню дійсність. А в цілому такі заходи ще більше нас усіх гуртують!» – додала відвідувачка заходу Ангеліна.