У Дніпрі водопровідні та насосні станції активно готують до зими (Фото)

Дніпро за завданням міського голови Бориса Філатова продовжує активну підготовку всіх важливих обʼєктів інфраструктури до осінньо-зимового періоду. Цей процес триває і на одній із водопровідних насосних станцій, яку у четвер, 10 серпня, відвідав черговий по місту директор КП "Дніпроводоканал" Дніпровської міськради Юрій Гамазинський. Ця станція подає воду жителям центральної частини міста. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на Дніпровську міську раду.

0x0 (3)

"Станція зведена ще в 1956 році. Взимку вона перекачує 10 тис. м3 води та подає її жителям міста. А влітку через спеку, а відповідно і через більший попит у воді, – понад 25 тис. м3. Щогодини лабораторія проводить аналізи води, аби перевіряти та контролювати її якість. Крім цього, цю станцію підготували до позаштатних ситуацій. Тут встановили дизельний генератор на 200 кВт, аби станція могла працювати безперебійно", – повідомив директор КП "Дніпроводоканал" Юрій Гамазинський.

0x0 (5)

Черговий по місту також перевірив, як готують одну із насосних станцій водовідведення до осінньо-зимового періоду. Вона приймає стічні води з центральної частини Дніпра та далі перекачує їх для очищення. Для кращої роботи станцію реконструювали.

0x0 (2)

"Тут кілька років тому встановили сучасне обладнання, яке дозволяє швидше і з найменшими енергозатратами проводити роботу. Також ми підготували і її до будь-яких позаштатних ситуацій. Встановили тут дизель-генератор. Він дозволить  тримати ситуацію стабільною за будь-яких умов і забезпечить безперебійну роботу станції", – зазначив Юрій Гамазинський.

0x0

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що у Дніпрі зміниться схема руху по проспекту Петра Калнишевського.