У Дніпрі вулицю Південну перейменували на честь Української добровольчої армії. Відтепер це бульвар

У Дніпрі вулицю Південну перейменували на бульвар Української добровольчої армії. Це один із майже 500 топонімів, що змінив назву за останні 2,5 роки. Про це повідомляє Дніпровська порадниця з посиланням на міську раду.

«Ми маємо віддавати належну шану нашим героям, що боронять Українську державу. Десять років тому Дніпро став серцем добровольчого руху, і коли почалася велика війна, той досвід також допоміг країні встояти. Тому це справедливо, коли вулиці міста названі на честь тих, хто ціною свого життя та здоров’я захищав і захищає свободу для всіх нас», — зазначив мер Дніпра Борис Філатов, додавши, що його особиста допомога воїнам УДА триває ще з 2014 року.

Бульвар Української добровольчої армії розташований у середмісті та межує з Кельнським. Тут також стоїть відома у Дніпрі статуя «Атлант».

«Із великою подякою сприйняли рішення Дніпровської міської ради про перейменування однієї з центральних вулиць на честь Української добровольчої армії. Щиро вдячні міському голові Дніпра Борису Філатову, депутатам, усім мешканцям-патріотам за таку Честь!» — зауважив командувач Української добровольчої армії Дмитро Ярош.


Українська добровольча армія — це добровольче військове формування, сформоване на початку війни росії проти України. Її бійці брали активну участь в АТО/ООС, також від початку повномасштабного вторгнення Українська добровольча армія є однією з найбільш ефективних частин Сил оборони.

Нагадаємо, раніше ми писали

Чи потрібно дитині  щороку робити пробу Манту. Поради МОЗ