У Дніпрі вживають комплекс заходів для уникнення підтоплень (Фото)

У Дніпрі продовжують прочищати мережі зливової каналізації, аби не було підтоплень територій. Комплекс заходів проводять і в Амур-Нижньодніпровському районі, де через ґрунтові води часто були підтоплення. Враховуючи звернення мешканців, у районі пров. Гагринський, де розташований канал, збудували насосну станцію, яка збирає звідти воду та перекачує її у канал Гнилокиш. На згаданому провулку комунальні служби провели комплекс заходів, щоб не виникало підтоплень територій приватного сектору.

«Відкачали звідси воду і побачили тут купу сміття. Тобто люди використовували канал як сміттєзвалище. Вкотре закликаємо мешканців бути свідомими і не скидувати сміття в канали, оскільки через засмічення вони не виконують свою функцію – не відводять воду, а відтак – виникають підтоплення. Нині очищуємо канал від сміття», — коментує майстер насосної водовідвідної станції Олександр Глущенко. 

Також цього дня аварійно-відновлювальна бригада встановила там оглядовий колодязь і підключила його до насоса, аби відкачувати воду. 

Загалом з початку року по місту комунальники прочистили понад 800 дощоприймачів та колодязів, більше ніж 3 км колекторів та водовідвідних канав. А ще відремонтували понад 200 дощоприймачів та 130 м колекторів. Роботи паралельно тривають на декількох локаціях, зокрема й на Донецькому шосе, вул. В'ячеслава Липинського, просп. Героїв, просп. Слобожанському. Такі роботи необхідні для якісного водовідведення у період рясних весняних дощів.