Дніпро очолив рейтинг "прозорості" міст в умовах війни: дослідження Transparency International

Програма "Transparent cities/Прозорі міста"  від Transparency International Ukraine презентувала результати дослідження стану прозорості 70 міст України в умовах дії воєнного стану за новою методологією. У цьогорічному дослідженні рейтинг "прозорості" роботи міськрад очолив Дніпро. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на Transparency International Ukraine.

Також у топ-3 "прозорих" міст увійшли Львів та Мукачево. "Частково прозорими" у досліджені визначені 10 міст: Вінниця, Володимир, Житомир, Кам’янське, Київ, Кропивницький, Луцьк, Тернопіль, Ужгород, Чернівці. Решта міст (57) — "непрозорі".

Програма "Transparent cities/Прозорі міста" розповіла, що саме вдалося містам найкраще, тобто саме які індикатори вони втілили найкраще.

Дніпро здобуло свій статус прозорого міста та очолило рейтинг попри те, що місто наближене до лінії фронту і періодично обстрілюється окупантами.

"Військова агресія росії проти України стала справжнім викликом і перевіркою на стійкість для усіх українських міст. Водночас до України зараз прикута велика увага світової спільноти, яка допомагає вже зараз та планує підтримувати нас у процесі відбудови. 

Високий  рівень прозорості та підзвітності місцевої влади вкрай необхідний для ефективного залучення інвестицій та відновлення України. Тож наша команда розробила для цього комплексні рекомендації", - сказала керівниця програми "Transparent cities/Прозорі міста" Олена Огороднік.

Програма "Transparent cities/Прозорі міста" також сформувала перелік найкращих практик воєнного часу, котрі показали свою ефективність. А саме: публікація інформації про укриття та інформації для ВПО, електронна подача заяв на житло, електронні звернення мешканців через спеціальні міські сервіси, підтримка релокованих бізнесів, звітування про розподілену гуманітарну допомогу тощо.