У Дніпрі за перший рік роботи комунальні автобуси перевезли понад 1,4 млн пасажирів

1,4 млн пасажирів перевезли у Дніпрі комунальні автобуси за перший рік роботи, з них 45 % –пільговики. Уперше на маршрутах міста ці автобуси з’явились торік у жовтні. Адже у вересні 2022-го армія країни-терористки рф поцілила в одне з дніпровських АТП. Тоді через ракетний удар було знищено 48 великих і 6 середніх автобусів, ще близько сотні – понівечено. Але завдяки плідній роботі міського голови Бориса Філатова з іноземними партнерами, іншими містами України та підприємцями, у Дніпра з’явились 44 автобуси. Їх передали Київ, Вінниця, Кельн та приватні бізнесмени. Така підтримка свідчить про довіру місцевому самоврядуванню Дніпра. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на ДніпроTV.

Лещенко Дніпро

"Отримані автобуси спочатку вийшли на підсилення маршрутів. Потім ми створили 5 нових маршрутів, які запустили у більш віддалені райони, де відсутня альтернатива електротранспорту. Першими за їхні керма сіли водії тролейбусів, які мали відповідний досвід роботи. Усі автобуси – великої місткості та пристосовані для перевезення людей з інвалідністю. Також у кожному впроваджено оплату проїзду безготівковим способом, а рух транслюється в режимі реального часу в мобільному додатку D-transport", – прокоментував заступник директора, начальник управління транспорту департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Дніпровської міської ради Олександр Лещенко, який 10 жовтня був черговим по місту.

Тролейбуси у Дніпрі

Нині комунальні автобуси курсують за маршрутами № 7-К, № 32-К, № 48-К, № 75-К та № 109-К.

Дніпро чоловік

"Автобуси обслуговуємо власними силами, проводимо поточний чи плановий ремонти", – прокоментував начальник автоколони КП «Дніпровський електротранспорт» Дніпровської міської ради В’ячеслав Павленко.

Черговий Лещенко

Також черговий по місту перевірив роботу спеціалізованої поліклініки КП «Дніпровський електротранспорт» ДМР. У закладі надають якісні медичні послуги близько 2 600 працівникам підприємства. Функціонують 11 медичних кабінетів, працюють 8 лікарів вищої та першої категорії різного фаху. Також є власна лабораторія, оснащена сучасним діагностичним обладнанням. Базові аналізи та тести – безкоштовні.

"Те, що в нас на території підприємства є своя поліклініка, – дуже зручно. Наприклад зараз через перепад температури мені стало не дуже добре і я прийшла поміряти тиск та отримати рекомендації від лікаря", – прокоментувала ревізорка з безпеки руху Ольга Соколова. Жінка працює на підприємстві з 2000 року. Каже, неодноразово зверталась і до вузькопрофільних спеціалістів, наприклад, офтальмолога.

Лікарня Дніпро

Крім цього, у кожному депо є медичні пункти, в яких водії перед рейсом мають пройти обов’язковий огляд.

"Насамперед заміряємо тиск, далі – температуру, обов’язково питаємо чи немає скарг по здоров’ю. І, звичайно, робимо тест на вживання алкоголю та наркотичних речовин. Якщо всі показники добрі – даємо водію листок з печаттю, де вказано, що він може виходити на рейс", – прокоментувала медсестра передрейсових і післярейсових оглядів Оксана Толстік.

Усього по місту є 5 таких медичних пунктів у трамвайному та тролейбусних депо, автобусній колоні та в службі колії.

"Медичні працівники щоденно перевіряють стан здоров’я водіїв та контролерів перед виїздом та після. Якщо хоча б один з показників не в нормі, то до роботи їх не допускають", – прокоментував Олександр Лещенко. 

Пункт незламності

Крім цього, черговий по місту перевірив Пункт незламності по вул. М. Руденка, 106. Генератори там у постійній готовності. Також є медична аптечка, інтернет-роутер, дитячий куточок з усім необхідним.

Пункт Незламності Дніпро

"Встановлено і телевізор, аби дітлахи мали змогу подивитись мультики. Облаштовано окрему кімнату обігріву, де розміщена буржуйка та дрова. Пункти незламності на базі КП «Дніпровський електротранспорт» розташовані у віддалених районах міста, аби їхні мешканці не залишалися без зв’язку та електроенергії у разі блекаутів. Призначено чергових, які відчинять двері у разі відключень. На сьогодні силами КП «Дніпровський електротранспорт» організовано шість Пунктів незламності", – підсумував Олександр Лещенко.

Генератор Дніпро

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що у Дніпрі для безпеки дорожнього руху встановили берлінські подушки ще на одній вулиці.