У Дніпрі зникли птахи. Що відбувається у світі пернатих (Ексклюзив)

Влітку дніпряни звикли, що заходиш у парк - а там видимо-невидимо птахів, горобців, голубів, ластівок. Повітря наповнене співом і щебетом. Проте нещодавно пильні городяни помітили, що птахів у Дніпрі стало значно менше. Багато людей вважають, що це пов'язано з повномасштабною війною та звуками сирен, які лякають пернатих. Чи так це насправді, чому в місті стали рідше зустрічатися різні птахи, нам розповів кандидат біологічних наук, старший науковий співробітник Дніпровсько-Орільського заповідника Олександр Пономаренко, повідомляє Дніпровська панорама

У Дніпрі зникли птахи

Ексклюзивний коментар експерта

Я не помітив суттєвої різниці. Єдине, серпокрильців справді менше. Але це пов'язано не з війною. Літо видалось посушливим, тому комах було менше, а саме вони залучають серпокрильців та інших птахів.

Решта ж пернатих, качок, синиць, горобців - така ж кількість.

А ще - зараз осінь. Якщо на початку літа, у шлюбний період, птахи поводяться галасливо, то восени вони з пташенятами переміщаються в ліси та поля на відгодівлю, їм вже не треба привертати до себе уваги. Зараз навіть у найглухішому лісі не почуєш щебету, птахи ховаються в кронах.

До речі, взимку птахи часто повертаються до міст, бо простіше добути їжу. Але це теж не щорічна тенденція – якщо зима буде м'якою та малосніжною, то їжу вони зможуть знайти собі й у полях.

Також раніше ми писали Зняв стрес і побив рекорд. На Дніпропетровщині рибалка впіймав великого окуня (фото)