У Дніпрі з'явилася єдина в Україні машина, яка ріже дерева без альпіністів

У Дніпрі тривають планові роботи з обрізки, омолодження та видалення аварійних дерев. Щоб зробити ці роботи більш ефективними, міська влада придбала єдину в Україні машину для видалення великогабаритних аварійних дерев, повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на міську раду.

аварійні дерева Дніпро

Ця машина є єдиною в Україні. В Європі таких авто близько десяти. Її основна перевага – здатність видаляти великогабаритні дерева без залучення додаткової техніки та альпіністів.

Завдяки такій сучасній техніці можемо видаляти дерева будь-якої висоти без залучення вишки, кранів тощо. Сам процес досить швидкий незалежно від того чи є поруч лінії електропередач. Наприклад, якщо раніше на видалення великого дерева необхідно було до 5-6 годин, то зараз — всього 45 хвилин. Спиляна гілка плавно опускається. А раніше були такі випадки, коли гілля падало з висоти на асфальт і завдавала пошкодження, — розповідає заступник директора департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради Олексій Самілик.

аварійні дерева Дніпро

Видалене дерево або обрізане гілля одразу потрапляє до сучасної потужної дробарки на переробку. Після усіх робіт місце прибирають від гілок.

Представники комунальних служб інших міст були дуже вражені цією машиною. Телефонують нам за консультацією перед купівлею подібної. Ми дуже пишаємося тим, що Дніпро місто сучасної техніки і що наш досвід є прикладом для інших міст, — радіє Олексій Самілик.

аварійні дерева Дніпро

За словами начальника проектно-виробничого відділу КП «Міськзеленбуд» Сергія Овчаренко, загалом цьогоріч  КП «Міськзеленбуд» та їх підрядні організації видалили понад 7000 аварійних та фаутних дерев (пошкоджене хворобами й шкідниками, — ред.). Обрізали, омолодили та розкряжували ще 7189 дерев. Викорчували 2985 пнів.

Також раніше ми писали Дворазовий володар "Усмішки". Дитячий письменник з Дніпропетровщини отримав нагороду в Польщі