У Дніпропетровській області прокидаються отруйні змії: де з ними можна стикнутися (відео)

У другій половині весни в наших широтах розпочинається активний період життєдіяльності змій, зокрема – парування. Саме зараз окремі види найбільш небезпечні для людини. Проте, попри багаточисельні міфи, у Дніпропетровській області розповсюджений лише один вид змій, чия отрута небезпечна для ссавців. Подробиці - у нашому відео, повідомляє Дніпровська панорама.

Доктор біологічних наук, виконуючий обов’язки проректора Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара Віктор Гассо говорить, що саме зараз розпочинається період найбільшої активності змій.

Виктор Гассо

У Дніпропетровській області розповсюджена степова гадюка. Укус гадюки зазвичай не становить смертельної небезпеки. Сама по собі гадюка не нападає на людину. У випадку, якщо вас вкусила гадюка, необхідно негайно звернутись до медзакладу.

 За словами Віктора Гассо, ареал розповсюдження степової гадюки у межах Дніпропетровської області – лівий берег регіону. При чому, на відміну від полозів чи вужів, які не є отруйними, у водоймах гадюки не мешкають. Найбільша вірогідність «неприємної зустрічі» - суходіл.

Сама по собі гадюка не нападає на людину. Завдати шкоду здоров’ю вона може лише у випадку, якщо відчуває небезпеку.

При тому, що у абсолютній більшості випадків укус степової гадюки не є смертельним, саме зараз її отрута є найбільш небезпечною для людини. У випадку, якщо вас вкусила гадюка, необхідно негайно звернутись до медичного закладу. Самолікуванням займатись не слід.

Нагадаємо, раніше ми писали

У Дніпрі водій автобуса розповів, як реагує на образи пасажирів (відео)