У закладах позашкілля Дніпра готують нові укриття (Фото)

У 8 закладах позашкільної освіти Дніпра є 10 найпростіших укриттів. Більшість з них вже готова, деякі ще дооблаштовують, аби вони відповідали чинним нормам. Йдеться про улаштування вентиляції, додаткових евакуаційних виходів тощо. У 8 укриттях згаданих закладів зараз тривають ремонтні роботи. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на Дніпровську міськраду.

427

Наразі ремонтують приміщення під укриття і на одній із локацій Міської станції юних техніків на проспекті Поля, 70-А.

11

"Нині тут влаштовують вентиляцію, додаткові евакуаційні виходи. Вже замінили труби каналізації, опалення. Такі ж роботи проводяться і в інших найпростіших укриттях закладів позашкілля. На ремонт цього укриття було виділено 450 тис. грн. У ході робіт було виділено ще 300 тис. грн на каналізацію і  облаштування системи протипожежного оповіщення – ще 143 тис. грн. Питання безпеки стоїть на першому плані", - розповів заступник директора департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міськради Сергій Луденський. 

22

Директор комунального позашкільного навчального закладу "Міська станція юних техніків" Олександр Луценко зазначив:

"До вищезгаданого тут робимо підлогу, стіни, стелю, санвузли. У цьому укритті може розміститися до 70-ти осіб. До 1 вересня роботи всі плануємо закінчити. На іншій локації нашого закладу (просп. Поля, 37) укриття облаштоване. Там лише його доопрацюють - роблять додатковий евакуаційний вихід, встановлюють протипожежну сигналізацію та систему вентиляції. Створюємо належні умови в укриттях, аби нашим діткам-вихованцям було безпечно і комфортно займатися у гуртках".

У Центрі художньо-естетичної творчості учнівської молоді на вул. Ю. Залюбовської, 7 укриття облаштоване. Єдине – залишилося встановити автоматичну пожежну сигналізацію.

33

"Укриття нашого закладу розраховане на 120 осіб. Ми виконали усі вимоги ДСНС. В укритті є зв’язок, інтернет, для дітей з інвалідністю встановлені дерев’яні трапи. Є два виходи, біотуалет, аптечка, запаси води. Користуємося укриттям. Наші вихованці знають - коли повітряна тривога, то одразу спускаємося до укриття, де є можливість продовжувати заняття. Єдине, що нам залишилось – зробити автоматичну пожежну сигналізацію. До кінця липня плануємо встановити цю систему", - додає директорка позашкільного навчального закладу "Центр художньо-естетичної творчості учнівської молоді" Наталія Лавнюженкова.

o_1h5i4lanv9j9fakobc8rv1hgb25

Незабаром у місті для закладів позашкільної освіти почнуть облаштовувати ще чотири найпростіших укриття.