Укренерго: найскладніший період літа для енергосистеми позаду

Енергосистема України пройшла найбільш складний період літа і у наступні декілька тижнів можна очікувати на покращення ситуації. Про це на брифінгу в організації "Український медіа центр" заявив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький, повідомляє Дніпровська порадниця.

Це пов’язано, передусім, з тим, що нарешті спала абсолютно аномальна, рекордна, спека. І відтак – зменшилося споживання електроенергії, – заявив голова правління Національної енергетичної компанії.

Ще одним фактором, за його словами, є вихід з ремонту певних об'єктів енергогенеруючої інфраструктури. Вони додають необхідні країні потужності та призводять до скорочення дефіциту:

Тому замість складного режиму 3-4 черги – ми маємо 1-2, які застосовуються в залежності від часу, – говорить Володимир Кудрицький.

За словами голови правління НЕК, зараз всі енергокомпанії інтенсивно працюють над підготовкою до опалювального сезону. Якщо говорити про магістральні мережі, то вони готові забезпечити споживання для кожного регіону України.

Також раніше ми писали Тариф на електроенергію з 1 серпня в Україні. Скільки доведеться платити в липні