Укроборонпром ретельно перевірять іноземні партнери України – Президент

Президент України Петро Порошенко ініціює масштабний міжнародний аудит, результати якого будуть максимально відкритими і прозорими. Суспільство має отримати відповідь, наскільки масштабними були зловживання в закупівлях деталей для Збройних Сил, підкреслив Глава держави. Для того, щоби розглянути це питання він скликав спеціальне засідання РНБО.

Президент ініціює міжнародний аудит компанії Укроборонпром – із ревізією усіх контрактів та оновленням наглядової ради компанії. Масштабна перевірка за участі партнерів має дати повну відповідь – хто зловживав своєю владою і як створити таку систему, яка б унеможливила корупцію в майбутньому.

Аудит Укроборонпрому, оцінка його корпоративного управління, оновлення наглядової ради, контроль і прозорість державного оборонного замовлення. Все це дозволить допомогти концерну трансформуватися і точно не втратити довіру партнерів, довіру інвесторів, довіру громадян, — підкреслив Петро Порошенко.

Через гучний скандал в оборонці Глава держави зібрав Раду нацбезпеки і оборони. За одним столом – усі, хто має відношення до командування українською армією, а також – представники Генпрокуратури. Президент попереджає – якщо слідство підтвердить факти корупції, нікого не врятують ані прізвища, ані посади.

Паралельно розслідуванням фактів корупції в Збройних Силах займатиметься тимчасова комісія Парламенту, повідомив Президент. Розставити ж всі крапки над «ї» мають незалежні правоохоронні органи – в першу чергу повністю незалежне від влади Національне Антикорупційне бюро. Глава держави закликав слідчих оперативно дати відповідь на питання, яке сколихнуло усю країну.