Укрзалізниця потрапила в скандал. У потязі "Запоріжжя-Ужгород" від спеки померла людина

У нічному потязі - експресі "Запоріжжя-Ужгород" від спеки померла людина. Трагедія трапилась із пасажиркою. Вагон був без кондиціонера. Інформацію підтвердив і прокоментував керівник пасажирського напрямку "Укрзалізниці" Олександр Перцовський. Про це повідомляє Дніпровська порадниця з посиланням на ТСН.

Він підтвердив інформацію про смерть пасажира, яка з'явилася у ЗМІ.

"Ми просто не педалюємо кожний такий випадок, але в поїздах, оскільки понад 100 тисяч людей подорожує, на жаль, особливо в літній період, трапляються ось такі природні смерті", - сказав він.

За словами Перцовського, подібні трагедії "не стають сухою статистикою", кожен випадок розбирається. Зокрема, "чи можна було запобігти, чи можна було швидше зреагувати, на скільки оперативно викликали медиків і наскільки оперативно вони приїхали". Поки висновків щодо випадку в потязі "Запоріжжя-Ужгород" немає.

Він підтвердив, що у вагоні не було системи кондиціювання, оскільки вагон продавався без кондиціювання.

"Тому я звертаюся до пасажирів: температурні рекорди побиті всі, а в нас половина парку не обладнана кондиціонерами взагалі. Зараз ми чітко маркуємо ті вагони, які мають надійні системи кондиціювання, сніжинкою, щоб люди знали", - додав він.

Також Перцовський порадив тим, у кого є проблеми зі здоров’ям чи маленькі діти

«Якщо є проблеми зі здоров’ям, маленькі діти, і ви знаєте, що довга поїздка в таку спеку це не варіант, — то перенесіть поїздку на кілька днів», — сказав Перцовський і порадив у разі виникнення проблем із самопочуттям звертатися до провідників — вони нададуть допомогу і за можливості пересадять у вагон із кондиціонером.
Він також запевнив, що кожен випадок смерті в поїздах ретельно розбирають. Зокрема, з’ясовують, чи можна було запобігти смерті та наскільки оперативно залізничники викликали медиків.

Нагадаємо, розголосу цій історії надала мисткиня і журналістка Інесса Воронова. Вона у себе в фб написала про трагічну історію, що сталася в її купе вночі.

«Вночі жінка з нашого купе, яка їхала в Стрий до подруги, раптово померла — спека в вагонах без зірочки нереальна, всі пасажири мокрі й захекані, це не подорож, а знущання. Укрзалізниця може буде з цим щось робити?», — написала вона.

Нагадаємо, раніше ми писали

У Дніпрі помер викладач ДНУ (фото)