Усі знайомі беруть рецепт: оригінальне варення з абрикосів та апельсину на зиму

У вас є велика можливість закрити шматочок літа на зиму. Коли відкриваєш банку з цими ароматними ласощами - це вже саме собою свято. Дніпровська панорама пропонує дуже смачне варення з абрикосами та апельсинами на зиму.

Завдяки апельсину це варення набуває неймовірного аромату та смаку. Перейдемо до приготування.

Складові:

Абрикоси (без кісточок) - 1 кг
Апельсини - 1 шт.
Цукор - 0.8 кг.

Спосіб приготування:

  1. Перед приготуванням варення абрикоси потрібно помити, розрізати на половинки, видаливши кісточки. Поріжте на невеликі кубики. Складіть їх у велику каструлю. Засипте порізані абрикоси цукром і залиште настоюватися на ніч.
  2. Вранці помийте та очистіть апельсин, приберіть з нього кісточки та подрібніть блендером. Додайте абрикоси, які за ніч пустили багато соку.
  3. Каструлю поставте на плиту і доведіть до кипіння, після чого зменште вогонь і варіть абрикоси протягом 5 хвилин. Не забувайте помішувати. Залишіть на 5-6 годин. І так зробіть ще раз – доводьте до кипіння, варіть, залиште настоюватися.
  4. На третій раз після 5 хвилин варіння розкладіть абрикоси у стерилізовані банки. Закрийте стерильними кришками, переверніть, укутайте в ковдру до повного остигання.

Смачного!

Нагадаємо, раніше ми писали, що не треба чекати, коли тісто підійде. Простий рецепт рогаликів.