"У 16:00 - ніч на дворі." Що мешканці Дніпра думають про перехід на зимовий час (відео)

Кожен рік в Україні, наприкінці жовтня переходять на зимовий час - стрілки годинника переводять на одну годину назад.  У Дніпрі вже давно говорять про відміну практики переведення годинників. Тому журналіст «Дніпровської панорами» вирішив провести опитування та дізнатись думку дніпрян з цього приводу.

У 2023 році українці перейдуть на зимовий час у неділю, 29 жовтня. Годинники потрібно буде перевести на 1 годину назад о 4:00 годині ранку. Фактично, 29 жовтня ми будемо спати на одну годину довше.

Економісти повідомляють, що перехід на зимовий час збільшить споживання електроенергії до 13%, якої в нашій країні не вистачає через зниження рівня генерації.
За їхніми словами, після переходу на зимовий час в Україні збільшується споживання електроенергії. Таким чином створюється додаткове навантаження на енергосистему, що працює в екстремальних умовах. 

Більшість людей повністю підтримують цю ідею. Вони вважають, це дійсно гарно вплине на економію світла, не впливає на стан здоровʼя, та й взагалі не бачать в цьому потреби.

Інша частина займає нейтральну позицію, а вважають, що це зараз не на часі, бо в країні є більш глобальні проблеми.

Детальніше про думки дніпрян та їх ставлення до цього - у нашому відео

Як ви бачите, ставлення мешканців Дніпра - дуже різне. Але, яке б рішення не прийняла Верховна Рада, ми вам наполегливо рекомендуємо: частіше гуляйте на свіжому повітрі, намагайтесь зменшити стрес, слідкувати за своїм харчуванням та створіть комфортні умови для міцного сну.

Нагадаємо, раніше ми писали

Дизайнер "оживив" фото Катеринослава, яким понад 100 років (відео)