В Україні ціни "летять" вгору. Яке м'ясо стрімко подорожчало майже на 30%
Ціни "летять" вгору: В Україні стрімко дорожчає м'ясо – курятина зросла на 28%, а яловичина теж не відстає. Які ціни на м'ясо, про це повідомляє Дніпровська порадниця з посиланням на Главред.
Український споживчий кошик знову відчуває тиск: у червні зафіксовано помітне зростання цін на м'ясну продукцію. Особливо відчутно дорожчають яловичина та курятина. Як повідомляють фахівці Українського клубу аграрного бізнесу (УКАБ), це підвищення спричинене цілим комплексом факторів, що впливають на ринок.
Яловичина: +6% через обмежену пропозицію
За останній місяць вартість яловичини зросла на 6%. Станом на сьогодні, за кілограм цього м'яса доведеться заплатити в середньому 336 грн. Експерти УКАБ пояснюють таке подорожчання на тлі обмеженої пропозиції та необхідності компенсації собівартості виробництва.
Курятина: Найбільший стрибок – до +28%
Найбільш значне зростання цін торкнулося курятини. Зокрема, вартість курячого філе піднялася на 11%, стегно курки – на 28%, а тушка курки – на 25%.
В середньому куряче філе коштує 222 грн/кг.
За стегно доведеться віддати приблизно 154 грн/кг.
Суттєве подорожчання курятини частково пояснюється підвищенням витрат на корми.
Свинина: Поки що стабільна, але ризики є
Приємною новиною є те, що ціна свинини залишилася майже без змін. Проте фахівці УКАБ роблять обережні прогнози на найближче майбутнє.
"У найближчий місяць ціни на м'ясну продукцію будуть відносно стабільними, проте є ризики того, що за рахунок вартості кормів, зменшення поголів'я свиней і ВРХ, ціни можуть до кінця літа зрости ще на 5-7%", - на превеликий жаль, такі прогнози дають агроексперти.
Це означає, що українцям варто готуватися до можливих подальших цінових стрибків на м'ясо до кінця літа, що може створити додаткове навантаження на сімейні бюджети.
Нагадаємо, раніше ми писали
Мариновані малосольні огірочки. Додайте лише один інгредієнт і вони будуть хрусткі