В Україну йде сильне похолодання. Чи чекати морозів у Дніпрі

В Україні цього тижня похолодає, у деяких областях очікуються морози до -12 градусів. Внаслідок розвитку арктичного антициклону та його зміщення у південні широти ми очікуємо на прихід морозного повітря з північного сходу вже найближчим часом, повідомляє Дніпровська порадниця з посиланням на синоптика Ігоря Кібальчича.

Зазначений сценарій призведе до похолодання у північних, центральних та східних областях, особливо відчутного вже з п'ятниці. На додачу до дискомфорту сприятиме поривчастий східний вітер, як зазначив синоптик.
У п'ятницю, 16 лютого, у більшості областей (за винятком Заходу) очікується сніг, а на південному заході можливий дощ. У північних, центральних та східних регіонах прогнозується ожеледиця та сніговий накат на дорогах. Східний вітер матиме швидкість від 7 до 12 метрів за секунду, а на сході, у Криму та Приазов'ї можливі пориви від 15 до 20 метрів за секунду.

погода Дніпро

Температура повітря вночі у північних, центральних та східних областях опуститься до 5-11 градусів морозу. У Західній та Південній частині країни очікується від 2 градусів морозу до 3 градусів тепла, а на Закарпатті можливі до +8 градусів.

У суботу у західних областях та Криму можливі невеликі снігопади, а на решті території України опади несподівані. Очікується ожеледиця на дорогах. Південно-східний вітер матиме швидкість від 7 до 12 метрів за секунду, з поривами від 15 до 20 метрів за секунду в Криму та Приазов'ї.

Температура повітря вночі у північних та східних областях становитиме 10-15 градусів морозу, в інших частинах країни від 2 до 8 градусів.

Також раніше ми писали Штраф 3 468 грн. за одну щуку. У Дніпрі та області заборонено ловити рибу