Варення з глоду "Бабине літо": корисне та поживне
Осінь - час заготовувати варення з глоду. Для цього підійдуть як культурні (більші за розмірами), так і дикі види рослини. А рецептом поділилася дніпрянка Тетяна Демченко, повідомляє Дніпровська панорама.
Варення з глоду
Знайшла цікавий рецепт отакого варення, і тут же «бог послав» кіло чудового крупного глоду. Тож, спробувала, і вийшла така смакота! І вже в банках
Хай буде «Бабине Літо» - бо ягоди осінні, але смак дуже теплий)) - написала Демченко.
Потрібно:
- 1 кг глоду,
- 700 г цукру,
- 300 мл води,
- ¼ ч.л. лимонної кислоти,
- ¼ ч.л. мускатного горіху,
- ¼ ч.л. кориці,
- 10 г ванільного цукру.
Приготування:
Плоди перебрати і видалити всі гнилі, сухі; очистити від плодоніжок.
Добре помити – потримати в ємності, змінюючи кілька разів воду, і промити у друшляку.
Засипати цукром і залишити на кілька годин.
Додати воду та поставити на маленький вогник, регулярно перемішувати.
Довести до кипіння, через 20 хвилин зняти з вогню та відставити ще на кілька годин.
Проварити ще 20-30 хвилин, знімаючи піну, і розлити по банках.
Варення готове, якщо сироп став густий, ароматний і почервонів, а ягоди пожовтіли.
Смачного!
Цікаве про глід
У складі глоду спостерігається маса корисних елементів:
- дубильні речовини;
- флавоноїди;
- пектини;
- органічні кислоти;
- вітаміни A, C, E.
Популярне застосування ягоди — у вигляді чаю, відвару і настоянки. Однак варто відкрити для себе ще один спосіб вживання корисних плодів. Це варення.
Готуються такі десерти нескладно. Підійдуть до чаю, для випічки, напоїв і т. д. Ласощі не тільки смачні, але й корисні:
- Підтримка здоров’я серця.
- Зміцнення стінок судин.
- Запобігання серцево-судинних захворювань.
- Також поліпшується самопочуття, підвищується імунітет і нормалізується артеріальний тиск.
Тепер ви розумієте, чому варто зварити варення з глоду.
Нагадаємо, раніше ми писали: Неймовірно соковиті та хрусткі: рецепт курячих котлет у духовці