Варення з глоду "Бабине літо": корисне та поживне

Осінь - час заготовувати варення з глоду. Для цього підійдуть як культурні (більші за розмірами), так і дикі види рослини. А рецептом поділилася дніпрянка Тетяна Демченко, повідомляє Дніпровська панорама.

Варення з глоду

Знайшла цікавий рецепт отакого варення, і тут же «бог послав» кіло чудового крупного глоду. Тож, спробувала, і вийшла така смакота! І вже в банках  
Хай буде «Бабине Літо» - бо ягоди осінні, але смак дуже теплий)) - написала Демченко.

Потрібно:

  • 1 кг глоду,
  • 700 г цукру,
  • 300 мл води,
  • ¼ ч.л. лимонної кислоти,
  • ¼ ч.л. мускатного горіху,
  • ¼ ч.л. кориці,
  • 10 г ванільного цукру.

Приготування:

Плоди перебрати і видалити всі гнилі, сухі; очистити від плодоніжок.

Добре помити – потримати в ємності, змінюючи кілька разів воду, і промити у друшляку.

Засипати цукром і залишити на кілька годин.

Додати воду та поставити на маленький вогник, регулярно перемішувати.

Довести до кипіння, через 20 хвилин зняти з вогню та відставити ще на кілька годин.

Проварити ще 20-30 хвилин, знімаючи піну, і розлити по банках.

Варення готове, якщо сироп став густий, ароматний і почервонів, а ягоди пожовтіли.

Смачного!

Цікаве про глід

У складі глоду спостерігається маса корисних елементів:

  • дубильні речовини;
  • флавоноїди;
  • пектини;
  • органічні кислоти;
  • вітаміни A, C, E.

Популярне застосування ягоди — у вигляді чаю, відвару і настоянки. Однак варто відкрити для себе ще один спосіб вживання корисних плодів. Це варення.

Готуються такі десерти нескладно. Підійдуть до чаю, для випічки, напоїв і т. д. Ласощі не тільки смачні, але й корисні:

  • Підтримка здоров’я серця.
  • Зміцнення стінок судин.
  • Запобігання серцево-судинних захворювань.
  • Також поліпшується самопочуття, підвищується імунітет і нормалізується артеріальний тиск.

Тепер ви розумієте, чому варто зварити варення з глоду.

Нагадаємо, раніше ми писали: Неймовірно соковиті та хрусткі: рецепт курячих котлет у духовці