Вбивчий наркоз: У Тернополі дворічному хлопчику ліквували карієс

У Тернополі після уколу наркозу у стоматології помер дворічний хлопчик, якого мама привезла до державної клініки полікувати карієс, повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на Уніан.

На введенні наркозу наполягали лікарі.

Хлопчику виповнився лише рік та 10 місяців. 

Про трагедію повідомив місцевий активіст Роман Довбенко, заявивши, що дитина померла в реанімації, діставши алергію. 

За його словами, наразі медики думають, як уникнути відповідальності за скоєне.

Невдовзі факт загибелі дитини підтвердили в місцевій поліції. Там повідомили, що хлопчика в державну клініку привезла мама, щоб прибрати із зубів карієс. Оскільки йому виповнився лише рік та 10 місяців, медики наполягли, щоб дати наркоз, адже процедура є досить болючою. Для цього вони скерували на усі необхідні аналізи.

Через півтори години після початку процедури у дитини почав падати тиск. Хлопчика відвезли в реанімаційне відділення. Проте там його так і не змогли вивести з наркозу, а вже ввечері лікарі констатували смерть дитини, - йдеться у повідомленні.

Причина смерті стане відома після проведення розтину. Розпочато кримінальне провадження за фактом неналежного виконання професійних обов'язків медпрацівником.

Нагадаємо, раніше ми писали: На Дніпропетровщині знайшли мертвим зниклого малюка. Поліція з’ясовує обставини (оновлюється)