Великодні розписи: як вразити домочадців оригінальними крашанками

Великодні розписи і фарбування яєць, як традиційний ритуал у сучасності, не тільки не втратив своєї цінності та значущості, а навпаки, відроджує забуту майстерність, винаходить нові способи забарвлення і розпису, а також безумовно радує око напередодні великого свята. Як пофарбувати яйця на Великдень? Для вражаючого результату способів дуже багато, особливо якщо дуже хочеться пофарбувати яйця не як усі. Не кожна господиня володіє художнім талантом, здатним вразити домочадців. На допомогу прийдуть прості, але напрочуд дієві лайфхаки як сучасних господинь, так і наших бабусь і прабабусь. Дніпровська порадниця розповість, як пофарбувати яйця на Великдень оригінально.

Як пофарбувати яйця - загальні правила

Насамперед перед фарбуванням яєць заздалегідь слід зрозуміти, з якою кольоровою палітрою ви хочете працювати. Існує величезна кількість рецептів, як красиво пофарбувати яйця. Найчастіше більшість із них пропонує фарбувати яйця органічними фарбами, здатними щільно "закрити" поверхню і створити глибокий і натуральний колір.
З багатьох інгредієнтів у домі будь-якої господині може вийти чудова, стійка і яскрава фарба, яка чудово підійде для фарбування великодніх яєць.

Як пофарбувати яйця куркумою

Оскільки пофарбувати яйця у світлі відтінки - завдання не найскладніше, для отримання гарного і щільного кольору розведіть куркуму в теплій воді в пропорції 1 склянка куркуми на 2 літри води. В отриманій рідині фарбуйте яйця, занурюючи їх повністю на 20-30 хвилин, після фарбування промийте холодною проточною водою і висушіть на серветці або рушнику. У разі, якщо забарвлення виявилося недостатньо щільним або яскравим, повторіть процедуру ще раз.

Як пофарбувати яйця каркаде

Пелюстки суданської троянди, або просто каркаде, - це дуже сильний і яскравий барвник із безліччю можливостей. Палітра кольорів може варіюватися від глибокого бордового до блакитного синього залежно від способу отримання настою. Якщо ви заварите 100 грам каркаде на 1 літр води і потім пофарбуєте яйця шляхом занурення в рідину на 1 годину, ви отримаєте дуже приємний винний відтінок. Якщо ж в отриману фарбувальну субстанцію видавити половинку лимона, колір зміниться на синій, що зі свого боку дасть ще більші можливості для фантазій під час фарбування яєць.

Як пофарбувати яйця буряком

Як і попередні способи, цей метод можливий як у вигляді варіння, так і у вигляді простого занурювального фарбування. Для фарбування вам знадобляться два великі буряки на 2 літри води. Натріть на тертці буряк, щоб він краще віддав сік, занурте разом із відвареними яйцями в каструлю, доведіть до кипіння і залиште так на півгодини. Для кращого вбирання соку в шкаралупу, можна додати пів столової ложки солі та пів чайної ложки соди.

Як пофарбувати яйця в цибулевому лушпинні

Один із найпоширеніших методів, що зарекомендував себе вже в процесі багатьох поколінь. Записуйте, як пофарбувати яйця цибулевим лушпинням - для фарбування вам знадобиться багато цибулевого лушпиння, яке слід скласти в каструлю, наповнити її водою, довести до кипіння і варити яйця протягом півгодини на слабкому вогні. Колір яєць виходить від кремового до кавово-коричневого.

Як пофарбувати яйця у вині

Візьміть літр сухого червоного вина, розведіть водою в каструлі в консистенції 1:1, доведіть до кипіння і, не вимикаючи газ, помістіть всередину яйця. Потримайте так на слабкому вогні ще 15 хвилин і після цього знімайте з плити. Залежно від часу фарбування колір яєць варіюватиметься від ніжно-рожевого до рубіново-червоного.

Як пофарбувати яйця кавою

Фарбування кавою дуже просте і не забере у вас багато часу. Попередньо склянку меленої в дрібну фракцію кави занурте в каструлю, залийте літром води і поставте на вогонь, доведіть до кипіння і методом занурення фарбуйте яйця по 10 хвилин. Отриманий колір дуже приємний для ока, має кремові відтінки від бежевого до світло-коричневого.
Дуже важливо знати, що перш ніж пофарбувати яйця, їх слід перебрати на наявність відколів і тріщин, попередньо промити, відварити та висушити. Таким чином ви отримаєте найкращий результат.

Також раніше ми писали Великодні паски: скільки коштує символ свята у Дніпрі (фото)