Вершина щастя. Смачні фаршировані баклажани "Манзанс" по-грецьки

Фаршировані баклажани "Манзанс" по-грецьки. Квашені закуски готувати не так складно, як може здатися на перший погляд. Це саме стосується і фаршированих баклажанів, які в підсумку виходять дуже смачними. Також ця закуска славиться не тільки відмінним смаком, але і простотою зберігання, адже такі овочі можуть стояти у вашому холодильнику від 3-х тижнів. А значить, така закуска зможе вас радувати протягом тривалого часу, пише Дніпровська панорама.

Складові:

  • Баклажани - 15 кг.
  • 5 кг моркви.
  • болгарський перець - 2 кг.
  • петрушка - 500 г.
  • часник - 500 г. (Часник може бути навіть 1 кг. , на ваш смак)
  • чотири жмені солі.

Приготування:

Баклажани помити, акуратно відрізати плодоніжку, з одного боку, в середині зробити надріз 5 см., відварити до готовності, окремо маленькі, а потім великі, варені баклажани потрібно остудити в проточній холодній воді, викласти на похилу дошку рядком, притиснути іншою дошкою.

Поки стікає з баклажанів сік, приготуйте начинку. Моркву натріть на великій тертці, в казан налийте дві склянки олії і на сильному вогні тушкуйте п'ять, десять хвилин, викладіть у великий таз і остудіть.

Болгарський перець наріжте соломкою, часник пропустіть через м'ясорубку, можна видавити на часникодавку, наріжте петрушку, посоліть. Зафаршируйте баклажани, укладаючи їх щільно, можна у відро або каструлю, накрийте і покладіть вантаж, через три дні, як укиснуть, розкладіть по банках і закрийте капроновими кришками. Зберігайте у прохолодному місці.

Нагадаємо, раніше ми писали: Без оцту, без окропу, без цукру. Квашені огірки на зиму виходять смачними та ароматними
  ·