Без оцту, без окропу, без цукру. Квашені огірки на зиму виходять смачними та ароматними

Давайте приготуємо хрумкі смачненькі огірочки на зиму. Заморочуватися і вигадувати щось таке собі, зовсім не доведеться - все дуже і дуже просто. Квашені огірки вам так сподобаються, що ви ніколи не забудете цей рецепт, повідомляє Дніпровська панорама.

Квашені огірки холодним способом виходять дуже смачними та ароматними. Секрет рецепту – гарний сорт огірків, не салатний.

Інгредієнти:

- Огірки;
- зелень та, яку ви завжди використовуєте для консервації;
- Часник;
- гострий перець;
- Сіль 100 г на 1 л води або 1 кг солі на 10 л води.

квашені огірки

Як готувати:

Ріжемо зелень, яку ви приготували, промиваємо огірки.
Банки не стерилізуємо, просто добре промиваємо. Кришки можна використовувати будь-які, але вам потрібно буде контролювати, щоб вони не почали підтікати при бродінні огірків.

На дно банки кладемо зелень, гострий перець, часник, накладаємо огірки, перекладаючи зеленню.

У окропі розчиняємо сіль і періодично перемішуємо. Заливаємо розсіл у банки, прикриваємо їх кришками, щоби вода при бродінні могла витікати.
Банки залишаємо мінімум на 3 доби, в середньому 5 діб, щоб пройшов процес бродіння.

Розсол, що перебродив, зливаємо і промиваємо огірки кілька разів чистою водою. Заливаємо в банку чисту воду під саму шийку і закочуємо кришки.