Відновлення ізоляційного покриття та ревізія насосного обладнання. У Дніпрі триває комплексна підготовка до опалювального сезону

Дніпро посилено готується до опалювального сезону. Триває оновлення та модернізація котельного устаткування, заміна аварійних ділянок трубопроводів опалення та відновлення ізоляції, де є така необхідність. Впровадження енергоощадних заходів, завчасна та комплексна підготовка до роботи в осінньо-зимовий період - це головні задачі, які перед комунальниками ставить міський голова Борис Філатов, передає Дніпровська панорама.

чергова по містучергова по місту

За приклад одна з котелень міста, що розташована у Чечелівському районі та опалює 10 житлових будинків і 8 навчальних закладів. Тут підготовку до наступного опалювального сезону розпочали, щойно завершився попередній.

Проводиться моніторинг котельного обладнання та технічне обслуговування. Якщо обладнання вже повністю вичерпало свій ресурс, його замінюють на нове, а там, де це можливо - проводять ревізійно-ремонтні роботи, - розповідає майстер котельні Олександр Шевченко.

Не лишають осторонь і питання енергоощадності. Правильна теплоізоляція трубопроводів - зменшення втрат тепла, а значить економія енергоресурсів. По всьому місту в рамках підготовки до опалювального сезону 2023-2024 рр. відновленню підлягає близько 42 км мереж, станом на сьогодні виконано роботи на 60 %.

чергова по містучергова по місту

Ізоляція відновлюється не тільки на територіях котелень, а й за пропозиціями, що надходять від містян. Складається план з об’ємами та адресами, і за сприятливих погодних умов фахівці виконують роботи. Зазначаємо, що в холодну та морозну пору року відновити утеплювач неможливо, - розповіла помічниця директора КП «Теплоенерго» Анастасія Сухіна, яка 22 липня є черговою по місту.

Також є адреси, де систематично фіксуються прояви вандалізму.

На превеликий жаль, роботу працівників житлово-комунальної сфери цінують далеко не всі, і мало хто розуміє, які фінансові витрати тягнуть за собою вандальні дії. Зараз працюємо з більш цупким матеріалом та мінеральною ватою нового покоління. Це дуже важливий вид робіт, бо завдяки цьому ми можемо уникнути теплових втрат,- доповнив начальник теплової дільниці Геннадій Плахтій.

За словами чергової по місту Анастасії Сухіної, зЗагалом всі роботи виконуються згідно з графіком, готовність підприємства до опалювального сезону 23-24 рр. на сьогодні становить 67%.

За плечима найважчий сезон, але завдяки нашим працівникам ми його гідно пройшли. З урахуванням нового досвіду, проводимо роботу над помилками, звертаємо особливу увагу на слабкі місця, які було виявлено під час відключень електроенергії. Саме насосні агрегати були до цього чутливі. Тому важливо зробити ревізію, щоб  попередити аварії взимку, - резюмувала чергова по місту  Анастасія Сухіна.

Крім підготовки котелень, чергова по місту Анастасія Сухіна перевірила виконання доручення  Бориса Філатова щодо цілодобової доступності та матеріально-технічної забезпеченості  укриттів. Вона проінспектувала найпростіше укриття, що знаходиться у приміщенні Міжрегіонального вищого професійного училища з поліграфії та інформаційних технологій, за адресою просп. Лесі Українки, 36.

Укриття розраховане на одночасне перебування 150 осіб - це здобувачі освіти та персонал закладу. Незважаючи на маленьку площу укриття, воно досить затишне та комфортне. Має 2 запасні виходи, туалетну кімнату. До 1 серпня укриття облаштують генератором на випадок відключення електроенергії. Мешканці, які проживають  поруч, мають доступ до укриття цілодобово. Є відповідальна особа, телефонний номер якої зазначений при вході у заклад, - відзвітувала чергова по місту Анастасія Сухіна.

чергова по містучергова по містучергова по місту

Нагадаємо, раніше ми писали, як у Дніпрі потрапити на безкоштовні творчі майстер-класи. Перелік адрес.