Весільний зал та шість поверхів розкоші. Що було в одній з найвідоміших “заброшек” Дніпра (фото)

Сьогодні ресторан “Маяк” - одне з найвідоміших занедбаних місць Дніпра, але колись цей заклад користувався великою популярністю у городян, повідомляє “Дніпровська панорама”.

ресторан Дніпро

Дніпряни вже давно звикли до вигляду жахливого вигляду цієї будівлі в парку Шевченка: обшарпані, розмальовані графіті стіни, відбита плитка, іржаве залізо. Однак до початку 90-х тут вирувало життя. У сучасному виді будівля з'явилася в середині 70-х років.

ресторан Дніпро

За радянською традицією, воно було побудовано з розмахом - шість помпезних поверхів, розрахованих аж на 600 осіб, кожен зі своїм інтер'єром та цільовим призначенням. Наприклад, на четвертому поверсі, у банкетному залі “Надія”, гуляли виключно весілля, а на шостому, у “Дніпровському каскаді”, – гриміла дискотека, там була встановлена апаратура зі світломузикою. З тераси відкривався шикарний краєвид на Дніпро та місто.

ресторан Дніпро

На першому поверсі був бар “Нептун”, другий та третій займав “Слов'янський зал”, оформлений в українських традиціях. Зазвичай тут проходили банкети, сімейні свята, ювілеї. Що було на п'ятому поверсі - оповите таємницею, деякі припускають, що там були не зовсім характерні для радянських часів розваги.

ресторан Дніпро

У 90-ті роки величезну будівлю стало дуже дорого утримувати, відтоді вона розсипається та заростає бур'яном.

ресторан Дніпро

Останнє, що пам'ятають дніпряни, – клуб “Магніт”, де була студентська дискотека з дешевим входом.

ресторан Дніпро

Деякі власники колишнього ресторану без особливого успіху намагалися здавати приміщення в оренду.

ресторан Дніпро

Будівлю кілька разів виставляли на аукціон, однак поки що охочих купити цю махину так і не знайшлося. І сьогодні ми спостерігаємо, як колишній ресторан поступово приходить у занепад.

ресторан Дніпро

Нагадаємо, раніше ми писали Сюди їхали з усього міста, щоб поїсти. У Дніпрі розповіли про ресторан, де гуляла не лише еліта