Відкриваємо сезон кабачків: готуємо запіканку з сиром та помідорами

Літо у розпалі, а це значить, що на ринках рясніють кабачки за доступними цінами. Не гаймо часу, готуймо смачну та ситну запіканку, яка стане окрасою будь-якого столу!

Ця страва не лише економна, але й неймовірно проста у приготуванні. Вам знадобиться лише кілька інгредієнтів, які легко знайти у будь-якому супермаркеті: кабачки, куряче філе, помідори, сметана, сир та спеції. Про це повідомляє Дніпровська порадниця.

Завдяки кабачкам запіканка виходить ніжною та соковитою, а куряче філе робить її ситною. Помідори додають пікантності, а сметана та сир створюють апетитну рум'яну скоринку.

Інгредієнти

Кабачок - 1 шт.
Грудка - 2 шт.
Помідор - 1 шт.
Сметана - 2 ст. л.
Сир - 100 г.
Сіль - на свій смак.
Чорний перець.
Сушений часник.

Приготування

  1. Нарізаємо кабачок кружальцями, філе кубиком, помідор кружальцями, сир трьом на середній тертці.
  2. Викладаємо у форму кабачок, солимо, слідом філе, додаємо сіль, чорний перець, сушений часник, зверху знову кабачок і трохи солі. Змащуємо сметаною, викладаємо помідори, посипаємо сиром і прибираємо в духовку на 180 градусів на 30-40 хвилин. Посипаємо зеленню.

Також раніше ми писали Віденський вишневий пиріг: насолода літом у кожному шматочку