Вільногірські Мальдіви: райський куточок за 100 км від Дніпра (фото)

Жителі Дніпропетровщини частіше обирають варіанти відпочинку в області. А з настанням спеки — вибір падає на місця біля води. Одне з таких — Вільногірський кар’єр, який більш відомий за назвою "Дніпровські Мальдіви". Раніше там добували цирконієві піски для Вільногірського скляного заводу. Зараз там блакитна вода та чистий пісок. На пляжі навіть в будній день достатньо відпочивальників з різних міст Дніпропетровщини та інших областей. Про це повідомляє Дніпровська порадниця.

Вільногірські Мальдіви

Єдине озеро "Вольногорських Мальдів, які годуються виключно підземними водами". Це колишній кар'єр і тут немає технічного водопостачання. Дни і пляжі піщані, як і на головних відомих пляжах. Перевагою цього місця є ще й те, що тут багато рослинності. Мінус - не така краса, порівняно з діючою промзоною. Ну, спробуйте причепитися до цього місця в плані екології!, - йдеться у повідомленні у Фейсбуці.

Вільногірські Мальдіви

І дійсно, фото, якими діляться відпочиваючі у цьому екологічно чистому місці вражають. З кожним роком бажаючих насолодитися піщаними пляжами та чистою прозорою водою на "Вільногірських Мальдівах" стає все більше.

Як доїхати

Автівкою з Дніпра можна за 2 години доїхати через Кам’янське чи трасою, яке веде на Кривий Ріг.

Вільногірські Мальдіви

Електричкою "Дніпро-П’ятихатки". Ходить щоденно. Вийти потрібно на зупинці "104 км" перед містом Вільногірськ. Звідти 15 хвилин йти пішки до кар’єру. Вартість квитка 50 гривень. Розклад є на сайті "Південно-Західної залізниці".

Автобусом з Дніпра до Вільногірська, а далі "ловити" попутні маршрутки. Ціна від 240 гривень.

Також на кар’єр є одноденні тури. Ціна від 650 гривень.

Відстань

З Дніпра до Вільногірського кар’єру майже 100 кілометрів.

Вільногірські Мальдіви

Інфраструктура

На "мальдівах" є пляж з білим та чистим піском. Один платний туалет, його вартість 15 гривень. Роздягалень немає. Біля кар’єру є точка, де можна орендувати шезлонг за 20 грн за годину та парасольку від сонця за 30 гривень за годину. Магазинів на пляжі немає.

Розваги

Прокат квадроциклів та гідроциклів — 500 грн за 5 хв.
Прокат плюшок на банани - 250 грн за 5 хв.
Водяний батут та куля — 100 грн за 10 хв.

Також раніше ми писали Токівський водоспад. Найкрасивіше місце відпочинку серед степів Дніпропетровщини (фото)