Вирішила зекономити. У Дніпрі жінка отримала анафілактичний шок від процедури з волоссям (ексклюзив)

У Дніпрі бригада Новокодацької підстанції Обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф днями надала допомогу 32-річній жінці, яка самостійно робила процедуру кератинування. Як виявилося, на момент приїзду бригади швидкої жінка була без свідомості, пульсоксиметрія SpO2 та пульс на периферії не визначався, артеріальний тиск був 65/40. Жінці довелося робити швидкі реанімаційні заходи й у стані анафілактичного шоку госпіталізувати до лікарні. Про можливі причини стану ексклюзивно "Дніпровській панорамі" пояснила косметолог Тетяна Лебединська.

Чому з жінкою могла статись біда

Процедура кератування, як правило, проводиться для того, щоб ввести у волосяний волос при відкритих лусочках компоненти кератину. Як правило, це суміші на основі поліамідів і анафілактичний шок у даної пацієнтки міг бути пов'язаний з алергічною реакцією на один із компонентів у складі цієї суміші, - пояснила Тетяна Лебединська.

Чому таку процедуру не можна робити собі самій

Загалом процедура кератинування коштує від 1,5 до 10 тисяч гривень. Не дивно, що жінка вирішила зекономити, провівши таку процедуру в домашніх умовах. Проте лікар-косметолог цього не радить робити:

Справа в тому, що роблячи процедуру салонну, ви можете бути впевнені у якості препаратів, адже, як правило, салони купують в офіційних дистрибюторів, які отримують все офіційним шляхом, де обов'язково всі препарати повинні бути сертифіковані в Україні, стандартизовані. І тоді ця процедура буде цілком безпечною, - запевняє косметолог.

Вона наголосила, що якщо ж цю процедуру проводити в домашніх умовах і купувати препарати на неперевірених сайтах, то ніїто не може вберегти від того, що може трапитися алергічна реакція на один із компонентів.

Що таке кератування

Кератинування - це інноваційний процес догляду, який повністю відновлює структуру волосся, на 80%, інтенсивно зволожує і наповнює волосся життєво важливими кератиновими протеїнами, які складають “основу” волосся! Волосся миттєво стає еластичним і блискучим! Це справжня революція у світі догляду за волоссям. Оскільки під час процедури відновлюється навіть дуже пошкоджене волосся.

Плюси та мінуси кератинового випрямлення

Великою перевагою кератинового випрямлення є його ефективність у боротьбі із пухнастістю, наелектризованістю та складністю у розчісуванні волосся. Процедура дозволяє надовго випрямити пасма, що суттєво економить час на укладку в подальші кілька місяців. Цей ефект стійкий навіть для волосся, що закручується від вологи чи просто дуже кучерявих від природи пасем. Кератинування робить волосся гладким та блискучим, пошкодження стають набагато менш помітними.

Недоліки процедури кератування

Серед недоліків процедури – її агресивність, оскільки вона передбачає інтенсивний термічний вплив та виділення випарів формальдегіду, який входить до більшості засобів для кератинування. Максимальний безпечний рівень формальдегіду – всього 0.7%. Процедура не підходить власницям дуже тонкого волосся, оскільки воно важко переживає високі температури, а ще кератинування може призвести до втрати обʼєму саме через розгладження. Крім того, серед протипоказань до кератинового випрямлення:

  • вагітність та годування груддю
  • чутливість чи пошкодження шкіри голови
  • чутливість до сильних запахів
  • інтенсивне випадіння волосся
  • волосся, фарбоване менш як за 2 тижні до процедури

Якщо волосся дуже неслухняне, йому бракує гладкості та ви випрямляєте його щодня, кератинування може бути саме тією процедурою, яка вам потрібна. Головне – ретельно вивчіть склад засобів, які плануєте використовувати та переконайтесь, що у вас немає алергічних реакцій.

Нагалаємо, раніше ми писали: Тут страшно навіть вдень. У Дніпрі знайшли галявину жахів (фото)