Вирішили зробити перепланування? Як уникнути порушень при переплануванні квартири. Важливі поради

Якщо ви вирішили зробити перепланування у квартирі чи приватному будинку, що газифіковані, обов'язково погодьте новий проєкт із Дніпропетровською філією «Газмережі». (https://t.me/dnpgazmerezhi). Новий інтер'єр має бути не лише гарним, а й безпечним для вас! Про це повідомляє Дніпровська порадниця з посиланням на Дніпропетровська філія "Газмережі".

 У разі, якщо споживач бажає з’єднати кімнату і кухню, в якій встановлений газовий котел, це приміщення має вважатися нежитловим. Згідно з чинними державними будівельними нормами (ДБН В.2.5-2.20:2018) та відповідними законодавчими актами України, цей пункт повинен бути зазначений і у технічному паспорті.📖

Також, інколи споживачі, бажаючи сховати газові труби, наглухо замуровують їх. У разі виникнення витоку газу – це стане серйозною проблемою і перешкоджатиме його усуненню.

планув

Детальніше про це: http://surl.li/rxebt.

Звертайте увагу на такі нюанси, від яких залежить ваше здоров’я та життя. Задля дотримання правил газової безпеки завжди перевіряйте безпечність майбутніх перепланувань зі спеціалістами.

 

перепла

Новий інтер'єр має бути не лише красивим, а й безпечним для вас

Якщо ви вирішили зробити перепланування у квартирі чи будинку, де встановлені газові прилади, обов'язково погодьте новий проєкт з газовою службою. Новий інтер'єр має бути не лише красивим, а й безпечним для вас!

До прикладу, у вас на кухні встановлений газовий котел з природною тягою. Його встановлювали на розраховану квадратуру приміщення та на розрахований притік та видалення повітря. Коли мешканець вирішує з'єднати кухню з кімнатою, утворивши студію, він повністю змінює об'єм приміщення. Ця зміна торкається й системи повітрообміну, у результаті вентиляційний канал може не забезпечувати необхідний 3-х кратний повітрообмін.

Інша проблема – власники квартир заклеюють чи ховають вентканали. Це зрештою теж призводить до відсутності природного повітрообміну. Ті ж, хто встановлює вентиляції зі штучним спонуканням (витяжки) на кухні, в туалеті чи в ванній кімнаті ризикують викликати процес зворотньої тяги, що може спричинити отруєння чадним газом.

Дехто, бажаючи сховати газові труби, наглухо замуровує їх. Це серйозна проблема, коли потрібно буде виявити місце витоку та уснути його.

Будь ласка, звертайте на це увагу, піклуйтеся про себе та своє життя, перевіряйте доцільність та безпечність майбутніх перепланувань зі спеціалістами, які допоможуть з переплануванням, дотримуючись правил газової безпеки.