Водохреща 2024. Де в Дніпропетровській області проходитиме освячення води

Цьогоріч Дніпропетровщина вперше відзначатиме Водохреща у нову дату – 6 січня. В районах пройдуть богослужіння і церемонії освячення води. Про це повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на Дніпропетровську обласну військову адміністрацію. 

Через військовий стан у регіоні не облаштовували офіційні місця для купань. Передбачене лише освячення води представниками духовенства. Воно відбуватиметься у різний час – з 8:00 до 13:30.

Мешканців закликають уникати масових скупчень людей. Тих же, хто все ж вирішить приєднатися до церемонії, просять бути максимально обачними. Й переходити у безпечне місце в разі повітряної тривоги. Локації для проведення заходів обирали так, щоб поряд знаходилося укриття.

 Офіційні місця освячення води 06 січня 2024 року у день Водохреща

опа

опа1

опа2

Кілька порад, як занурюватись у воду

 У Патрульній поліції в Дніпропетровській області нагадали про складну безпекову ситуацію та радять відмовитися від пірнання у водойми під час святкування Водохреща.

За повідомленням Дніпровської міської ради, в обласному центрі цього року, як і минулого, офіційних заходів на Водохреще не буде, аби не організовувати масове скупчення людей та не наражати містян на небезпеку.

Та якщо ви все ж вирішили для себе по іншому, аби святкування не призвело до негативних наслідків, маємо кілька порад 

  • перед зануренням слід порадитись з вашим лікарем, оскільки зимове плавання може спричинити проблеми зі здоров'ям;
  • перед зануренням у воду слід зробити енергійну розминку. Перш, ніж пірнути, змочіть обличчя, груди, живіт та спину і лише після цього занурюйтесь. Пірнати з головою не варто, адже це може призвести до різкого охолодження організму. Безпечне перебування у крижаній воді — 3-5 секунд; 
  • після купання якнайшвидше зніміть мокрий одяг, швидко розітріться рушником і одягніться в сухий та теплий одяг;
  • вживати алкоголь та курити перед зануренням у холодну воду дуже небезпечно. 
  • купатися можна лише в спеціально обладнаних місцях з перевіреним дном.

Також не варто брати участь у купаннях вагітним жінкам та дітям до 6 років. Старші діти можуть купатися лише під наглядом дорослих.
Будьте відповідальними! Не ігноруйте сигналів тривоги! Якщо потрібна допомога — набирайте 102. В акваторії Дніпра чергуватимуть екіпажі водного патруля.

Нагадаємо, раніше ми писали

Водохреща 2024: у свята нова дата, як відзначити і що не можна робити