Вони бігли до Дніпра під дулами автоматів. Історія сімейної пари лікарів (відео)

На сьогодні у Дніпрі майже 944 тисячі містян уклали декларації із сімейним лікарем. І незважаючи на виїзд за кордон деяких медичних працівників з початку війни, в медицині Дніпра відзначається приплив кадрів з окупованих територій. Історія подружжя медиків, які почали життя наново у Дніпрі. Про це повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на Дніпро TV

Дніпро піклується про офіційне працевлаштування гостей міста. Так, за традицією, ми називаємо внутрішньо переміщених осіб, людей, для яких наше місто тимчасово чи постійно стало притулком. Зараз, наприклад, 256 осіб вже працюють у медичних закладах Дніпра.

Яка історія родини Скалицьких — лікарів, що виїжджали з рідного міста під дулами автоматів.

врадд

Михайло Скалицький, сімейний лікар:

«Ми приїхали з Балаклії, Харківська область, у березні 22-го року, влаштувалися тут у червні. Ми сподівалися, що все швидко закінчиться. Ось-ось — і прийде кінець».

Олена Скалицька, сімейний лікар:

«Там були масивні обстріли, масивні бої — це все під вікнами. Їздять танки, і в місті все сповнене російської техніки… і ворогами! Дуже важко зважитися на цей крок, тому що ти розумієш, що з цього моменту зміниться все твоє життя і, можливо, назавжди».

У кожного з подружжя зараз майже по півтори тисячі декларацій. І спогади, які неможливо забути. 

Загалом у міських закладах наразі працюють 256 ВПО.

Декларації із сімейними лікарями уклали 943,8 тисяч мешканців Дніпра.

 

Нагадаємо, раніше ми писали

Ремонт автошляхів у Дніпрі: де зараз працюють дорожні бригади