Впіймав і відпустив. Рибалка із Дніпра показав трофейну щуку на 4 кг (фото, відео)

Усього кілька годин рибалки ще й не в найвдалішому місці принесли рибалці з Дніпра трофей щуки на 4 кг, повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на Телеграм-канал про рибалку.

Вибрався сьогодні на пару годин до води. Усі нормальні місця забиті фідеристами, тому довелося ловити десь вільно, а не де хотілося. Але вже через 10 хвилин я отримую потужний удар на викиді, тільки відірвавши коливання від дна, і далі палиця в дугу, фрикціон тріщить, 10 хвилин відмінної боротьби, кілька свічок і все ж таки вдалося завести її в підсак. Трофей цього року, щука затягнула на 4кг.

Невелика фотосесія з нею і вона попливла підростати. Було спіймано ще 2 шнурки, одного не встиг сфотографувати тк вислизнув із рук.

Трофея спіймали на стару, іржаву коливалку від спіннекс, яку мені підігнав @tvoii_strahi, за що йому велике спасибі! – написав щасливий рибалка.

щука2

щука

щука4

щука5

Але рибалка не тільки впіймав трофейну щуку, а й відпустив її.

До речі, зазвичай щука тримається у різних місцях водойми. У ставках і озерах вона віддає перевагу дрібним місцям, зарослим різними рослинами, в тіні навислих над водою дерев і кущів, серед корчів. Глибини у таких місцях невеликі. У річках щука живе як серед прибережних чагарників, і у глибших місцях. Останнє властиво більшим особам. У водосховищах вона більш численна в їх вершинах, а також поблизу усть річок, що впадають в них, де є великі мілководдя і водна рослинність.

Щука веде переважно осілий спосіб життя. Однак вона може полювати не тільки підстерігаючи видобуток, а й активно виглядати її, для чого періодично пересувається певною територією. Найчастіше риба може стояти на тому самому місці нерухомо, тільки злегка рухаючи спинним і хвостовим плавцями. З появою жертви вона здійснює три-чотири різких зустрічних до жертви руху, а іноді й кидок за жертвою, після чого знову повертається на старе місце. У зв'язку з таким чином життя в нагульний період її скупчень немає.

У жовтні – листопаді щука відходить від берегів на глибини. У міру охолодження води від берегів відходять інші риби. Щука пересувається за ними, не припиняючи живлення. Внаслідок цього у глибоких ямах виникають її спільноти, які зберігаються протягом усієї зими.

Нагадаємо, раніше ми писали: Рани гояться довго і болісно. На Дніпропетровщині щуки кусають рибалок та приманки (фото)