Вросли в землю. На Дніпропетровщині знайшли давній цвинтар із кам'яними хрестами (Фото)

Учасники товариства "Марганець Туристичний" побували в краєзнавчій експедиції в селі Борисівка Нікопольського району і віднайшли там старовинне кладовище з кам'яними хрестами, пише Дніпровська панорама.

Як зазначив краєзнавець Мар'ян Корбут, основною метою було відвідування старовинного кладовища, де треба було знайти старовинні кам'яні хрести, про, які нам неодноразово розповідали місцеві мешканці.

Діставшись селища ми поспілкувались із селянами запитали, як дістатись кладовища, трохи покружлявши селом, ми все ж таки дістались цвинтара. Зразу натрапили на більш сучасні пам'ятники, далі вирішили підти углиб кладовища й Олег Прудиус помітив, що на пам'ятниках значаться досить старовинні датування, а значить є ймовірність знайти й старовинні хрести. Просуватись було не дуже легко, бо навкруги у старій частині кладовища було практично все в високих бур'янах. Хвилин через десять нам трапився перший кам'яний хрест, за ним другий, третій, а далі ще та ще! Загалом ми виявили більше двадцяти старовинних кам'яних хрестів, - повідомив Корбут.

Історія села Борисівка давня та цікава. Саме в цьому селі народився в 1917 році відомий старець ієросхимонах - Амфілохій (Трубчанинов) і прожив в ньому з 1969 по 2002 роки. Відійшов до Господа старець 23 січня 2011, у віці 93 років, будучи духовником Білоцерківської єпархії. Доречі, в селі знаходиться й відоме цілюще джерело, яке пов'язане, як і історія села Борисівка з життям старця.

Славиться Борисівка й своїм цілющим джерелом. Розташоване село у Нікопольському районі, між Марганцем та Червоногригорівкою.

Нагадаємо, раніше ми писали: Гладкова, Кожем'яки та Гончарова підуть у минуле: у Дніпрі перейменують ще 18 вулиць та 6 провулків