Так смачно, що не відірватися. Рецепт хачапурі по-мегрельськи

Страви грузинської кухні мають своїх прихильників по всьому світу, в тому числі й в Україні. Мало хто не куштував у житті хачапурі. У цієї страви є різні варіанти приготування, одним з яких є хачапурі по-мегрельськи. Рецептом приготування хачапурі по-мегрельськи ділиться "Дніпровська панорама".

Інгредієнти для приготування хачапурі по-мегрельськи

Тісто:

  • 140 мл тепленької води
  • 5 г сухих дріжджів
  • 5 г цукру
  • 5 г солі
  • 200 г борошна
  • 10 г олії

Начинка:

  • 350 г сиру сулугуні

Додатково:

  • жовток
  • 1 ст. л. вершків або сметани

Приготування хачапурі по-мегрельськи

Тісто: у миску влити воду, добавити дріжджі, сіль, цукор, вимішати вінчиком до розчинення. Всипати борошно та замісити тісто, в кінці влити олію, добре вимісити.Потім прикрити і залишити на 1,5 години у теплому місці. Сир натерти на грубій тертці. Тісто переложити на пергамент, присипаний борошном, розкачати у круг, товщиною приблизно 1 см. По центрі виложити сир, трішки залишити для посипки. Защипнути добре краї та сформувати кулю, знову розкачати. Змастити жовтком з вершками, посипати рештою сиру. Випікати при температурі 200 градусів 25-30 хв, до гарного рум’яного кольору.

Смачного!