Так смачно, що не відірватися. Рецепт хачапурі по-мегрельськи
Страви грузинської кухні мають своїх прихильників по всьому світу, в тому числі й в Україні. Мало хто не куштував у житті хачапурі. У цієї страви є різні варіанти приготування, одним з яких є хачапурі по-мегрельськи. Рецептом приготування хачапурі по-мегрельськи ділиться "Дніпровська панорама".
Інгредієнти для приготування хачапурі по-мегрельськи
Тісто:
- 140 мл тепленької води
- 5 г сухих дріжджів
- 5 г цукру
- 5 г солі
- 200 г борошна
- 10 г олії
Начинка:
- 350 г сиру сулугуні
Додатково:
- жовток
- 1 ст. л. вершків або сметани
Приготування хачапурі по-мегрельськи
Тісто: у миску влити воду, добавити дріжджі, сіль, цукор, вимішати вінчиком до розчинення. Всипати борошно та замісити тісто, в кінці влити олію, добре вимісити.Потім прикрити і залишити на 1,5 години у теплому місці. Сир натерти на грубій тертці. Тісто переложити на пергамент, присипаний борошном, розкачати у круг, товщиною приблизно 1 см. По центрі виложити сир, трішки залишити для посипки. Защипнути добре краї та сформувати кулю, знову розкачати. Змастити жовтком з вершками, посипати рештою сиру. Випікати при температурі 200 градусів 25-30 хв, до гарного рум’яного кольору.
Смачного!