Все, що є на кладовищі, має там і лишитись. Прикмети та правила поведінки

Кладовище – скорботне місце з важкою енергетикою. Тут навіть скептики відчувають душевне хвилювання і незрозумілий трепет. У культурі багатьох народів існує велика кількість прикмет і повір’їв про кладовище. Досвід, накопичений поколіннями, передає інформацію, які ритуали не варто ігнорувати при відвідуванні могил покійних. Іноді хтось із відвідувачів може спостерігати сторонні предмети на могилах рідних, як чинити в такому разі, розбиралась Дніпровська панорама.

Дівчата підкажіть, будь ласка, що то значить?. Вже другий раз у баби на могилі знаходжу зайві предмети. Спочатку це були великі, пласкі морські ракушки. Сьогодні якась баночка, пуста, відкрита, з під ліків, обмотана скотчем, чи пластерем. А то були вкрали оградку. От так тупо зняли залізну оградку з могили. Це якісь чаклунські штуки, чи випадковість?
Ракушки тоді не сфоткала, а баночку сьогодні сфотографувала. І завжди то до дня смерті, або до дня народження. Вчора був день смерті бабиної, - звернулась до спільноти дописувачка сторінки "Містика на призьбі".

баночка на могилке

У коментарях люди припускають, що це можуть лишити безхатьки, але все ж застерігають, що брати із землі її не варто.

Як зайти на кладовище?

Вважається, що якщо зайти в ворота кладовища зі стиснутими долонями, то можна залишити удачу серед могил. Не стискайте руки в кулаки, Відкриті долоні показують ваші наміри. Якщо в руці є сумка або пакет, перекиньте її на зап’ясті або плече, звільнивши долоню.

Відвідуйте цвинтар в першій половині дня, у вечірній час відвідувач турбує душі померлих людей своєю присутністю. Пам’ятайте, відвідування з похоронної процесією – центральні ворота, бічні ворота – для інших цілей. Виходити з кладовища потрібно тим же шляхом, що заходили.

Як піти з кладовища і не накликати біду?

Є певні ритуали, які прийшли до нас зі старих часів. Не дотримуючись цих правил, можна накликати хвороби і неприємності.
Йдучи з місця поховання, не слід обертатися у воротах. Жест, що виражає жаль, кличе за собою душі, тим самим накликаючи біду на подивилася назад людини.

Після виходу з кладовища потрібно умити, заздалегідь припасеною водою, обличчя і руки. Не радять набирати воду в місцях поховань, ця вода несе в собі поганий енергетичний заряд. Перш ніж заходити в будинок переконайтеся, що ви не принесли на підошвах цвинтарної землі. Занісши її в житло, людина заносить хвороби і проблеми.

Загальні повір’я та обряди

Не всі прикмети, пов’язані з цвинтарем, несуть в собі негативну інформацію, незважаючи на важку енергетику місця.

Пам’ятайте, що речі з кладовища забирати не можна, а предмет, який опинився на землі, залишається небіжчикам. Впавши на кладовище, слід піти не затримуючись. По приходу додому робиться обмивання святою водою. Гнати і бити тварин, які опинилися на цвинтарі, не варто, краще відвернути їжею і відійти. Також варто вчинити з тваринами, які прибилися до похоронної процесії.

Перебуваючи на кладовищі, слід проявляти такт і повагу в місця, де покояться наші рідні та предки. Ритуали, важлива частина традицій кожного народу.

Нагадаємо, раніше ми писали: Відомий астролог прогнозує просування ЗСУ до Донецька