Яблучний пиріг простіше простого

Приготувати яблучний пиріг - простіше простого. Такий рецепт публікує Дніпровська панорама.

Інгредієнти

  • Яйця - 3шт.
  • Цукор -165 г
  • Молоко - 40 мл
  • Розпушувач - 1ч.л.
  • Сіль
  • Борошно - 150 г
  • Вершкове масло - 120 г
  • Яблука - 3-4 шт.
  • Кориця - 0,5 ст.л. + цукор - 1 ст.л.

Просочення

  • Молоко -100 мл
  • Цукрова пудра – 4-5ч.

Приготування

  • Духовку розігріти до 180 градусів. Боки та дно форми 22 см вистелити пергаментом.
  • Відправити у чашу блендера всі продукти: яйця, цукор, молоко чи сметану, розпушувач, чверть чайної ложки солі, борошно та м'яке вершкове масло - перемішати.
  • Яблука очистити від серцевинок, нарізати кубиками, всипати цукор із корицею.
  • У формі розподілити половину тіста. Зверху викласти яблука, потім решту тіста. Випікати при 180 градусах 30-40 хвилин, перевірити на дерев'яній шпажці готовність.
  • Поки пиріг гарячий, не знімаючи форми, поливаємо просоченням.
  • Для просочення змішати молоко із цукровою пудрою. За півгодини звільнити від форми. Тісто виходить невагоме та вологе.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати лінивий чізкейк, для якого потрібен всього лиш блендер.