Як боротись з сезонною алергією. Як лікувати алергію в Дніпрі, покрокова інструкція

Початок серпня – пиління амброзії. Тоді ж і розпочинаються найважчі тижні в житті алергіків. Заслужений лікар України, доктор медичних наук, професор, голова ради експертів МОЗ України з питань алергологічної допомоги та імунології, радник міністра, експерт міста й області, член Європейської академії алергології, депутат Дніпровської міської ради, голова постійної комісії міської ради з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення Євгенія Дитятковська розповіла: як контролювати алергію, якщо вчасно звернутися по допомогу. Про це повідомляє Дніпровська порадниця з посиланням на міську раду.

алергия
Лікування сезонної алергії починається узимку. Саме тоді необхідно призначити алергенспецифічну імунотерапію, яка в організмі хворого напрацьовує блокуючі антитіла.

 Через сімейного лікаря можна отримати направлення до алергологічного центру у Дніпрі — єдиного в Україні такого високого рівня, який об’єднує допомогу як дитячому, так і дорослому населенню. Лікарі ведуть амбулаторний прийом у дві зміни як дитячі, так и дорослі . Є дитячий стаціонар та дорослий і цілодобові чергові лікарі алергологи( дитячий та дорослий).

Також кафедра клінічної алергології та імунології, яка керує науковою діяльністю алергологічного центру. Також при місці є лабораторія, де виконують найсучасніші дослідження для виявлення алергену, завдяки яким можна спрогнозувати на що може бути алергія, чи є готовність до анафілаксії, а з іншого боку — можна спрогнозувати ефективність алергенспецифічної імунотерапії, який є єдиним патогенетичним методом лікування алергії, пов’язаної з нормалізацією імунної відповіді.

Проведення тесту безкоштовне для дітей та для наших Захисників.

 Велике значення для хворих на алергію має сурове дотримання гіпоалергенної дієти.

«Якщо у вас сезонна алергія, наприклад, на амброзію, необхідно виключити з раціону мед, горіхи, насіння, халву, соняшникову та кукурудзяну олії, кавуни, дині, селеру, гірчицю. Сезонна алергія в жодному разі не лікується травами, тобто рослинними препаратами. Всім хворим суворо забороно використовувати препарати рослинного походження від будь-яких захворювань!

Якщо кожного серпня людина має простудні ознаки – це свідчить про алергію, а відтак — слід звернутися до лікаря-алерголога», — підсумувала Євгенія Дитятковська.