Як і чим підживити капусту, захистити від шкідників після висадки у відкритий ґрунт

Капуста – це невибаглива культура, але для отримання рясного та якісного врожаю їй все ж таки потрібна підтримка у вигляді підживлення. Правильно підібрані добрива допоможуть рослинам краще розвиватися, формувати міцні качани та протистояти шкідникам та хворобам. Про це повідомляє Дніпровська порадниця.

Коли підживлювати капусту:

Перше підживлення: Зазвичай проводиться через 10-14 днів після висадки розсади у відкритий грунт.
Друге підживлення: Коли почнуть формуватися качани (приблизно через 30-40 днів після висадки).
Третє підживлення: За 2-3 тижні до збирання врожаю.

Чим підживлювати капусту:

Перше підживлення: У цей період рослинам необхідний азот для активного росту. Можна використовувати такі добрива:Аміачна селітра: 1 сірникова коробка на 10 л води.
Гумат калію: 1 ч. л. на 10 л води.
Настій коров'яку: 1 частина коров'яку на 10 частин води.
Друге та третє підживлення: У цей період важливо забезпечити рослини фосфором і калієм, які допоможуть їм сформувати міцні качани та підвищити стійкість до хвороб. Можна використовувати такі добрива:Суперфосфат: 2 ст. л. на 10 л води.
Сульфат калію: 2 ст. л. на 10 л води.
Деревна зола: 1 склянка на 10 л води.
Народні методи:Настій дріжджів: 10 г дріжджів на 10 л води.
Розчин борної кислоти: 1 г борної кислоти на 10 л води.

капустаа

Важливо:

Перед внесенням будь-яких добрив рекомендується рясно полити ґрунт.
Не рекомендується використовувати свіжий гній для підживлення капусти.
Під час підживлення лийте добрива під корінь рослини, уникаючи попадання на листя.
Дотримуйтесь інструкцій на упаковці добрив.
Підживлення капусти – це запорука отримання рясного та якісного врожаю. Дотримуючись цих простих рекомендацій, ви зможете виростити здорові та смачні качани капусти на своєму городі.

Для повноцінного розвитку овочів потрібні азотовмісні добрива. Вони дозволяють капусті сформуватися та отримати поживні речовини для росту й розвитку. Перше підживлення слід проводити за 14 днів з висадки розсади капусти.

Для цього можна використати такі добрива: аміачна селітра, суперфосфат, сечовина, коров’як. Добрива можна придбати в магазинах для саду та городу.

Влітку, на початку червня, слід проводити друге підживлення. Для формування качана слід використати фосфорні та калієві добрива. Наприклад, нітрофоску, азофоску, сульфат амонію, курячий послід чи коров’як.

Третє і останнє підживлення потрібно провести в кінці липня — на початку серпня. Для цього можна використати одне з таких добрив: суперфосфат, нітрофоска, коров’як.

Якщо пізній сорт капусти, провести можна і четверте підживлення. Його роблять десь за три тижні до збору врожаю. Використати слід ті самі добрива, що й третього разу.

Як підживити капусту

Для першого підживлення можна використати такі рецепти: у відрі води розведи столову ложку сечовини та вилий під капусту; у відрі води розведи 500 мл рідкого коров’яку та вилий під капусту; у відрі води розведи столову ложку аміачної селітри та вилий під капусту.
На друге підживлення зробити можна так: у відрі води розведи 2 ст.л. нітрофоски та вилий на грядки; розведи пташиний послід у відрі води в розрахунку 1:15; коров’як розведи у відрі води в розрахунку 1:10.
Варіанти третього підживлення: коров’як розведи у відрі води в розрахунку 1:10; у відрі води розчини 2 ст.л. суперфосфату; 40 г сірчанокислого калію розведи у відрі води.
Четверте підживлення: 40 г сірчанокислого калію розведи у відрі води; розчин попелу 500 мл розведи у відрі води.