Як можна зекономити на електроенергії: 5 лайфхаків від ДТЕК Дніпровські електромережі

ДТЕК Дніпровські електромережі дає корисні поради зі скорочення витрат на електроенергію. За порадами фахцівців по-перше - це електролічильники "день-ніч", завдяки яким можна розраховуватись за спожиту вночі електроенергію з 50% знижкою. Також фахівці ДТЕК підготували 5 лайфхаків з енергоефективності, які дозволяють знизити кількість спожитої електроенергії в місяць та допомогти енергосистемі України. Про це повідомляє "Дніпровська панорама".

Як зекономити на електроенергії:

  1. При виборі побутової техніки слід надавати перевагу такій, що має клас енергоспоживання А, А +, А++, А+++. Вона більш енергоефективна, а отже споживатиме менше кіловатів, роблячи те саме, що й інші, але менш енергоефективні пристрої.
  2. Активно використовуйте нічний режим енергоспоживання. Включайте або використовуйте функцію «відкладеного старту» потужних приладів (бойлери, посудомийні та пральні машини, кондиціонери та інші) після 23:00.
  3. У вечірні години (з 16:00 до 23:00) намагайтесь не використовувати кондиціонер. Включайте його в енергоефективному режимі, не охолоджуючи кімнату нижче 23˚C. Увімкніть режим "sleep" для підтримки комфортної температури.
  4. Замінить на світлодіодні усі лампи в оселі. У порівнянні з лампам розжарювання вони споживають електрики в десять разів менше, випромінюючи таку ж кількість світла. Тобто якщо у вас у будинку десять ламп розжарювання, то замінивши їх усі на світлодіодні, вони будуть освітлювати ваше приміщення так само, але усі 10 споживатимуть світло як одна стара лампа.
  5. Розумно ставтеся до споживання електрики. Не охолоджуйте кондиціонером приміщення, де наразі вас немає. Вмикайте світло лише там, де ви перебуваєте. Не користуйтеся одночасно кількома енергоємними приладами (праска, чайник тощо) разом − включайте їх почергово, щоб розподілити навантаження.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що у Дніпрі виділили додаткові кошти на ремонти сховищ і бетонні укриття.