Як оформити компенсацію за знищене майно у новому ЦНАПі Дніпра "Я — Ветеран"

У Дніпрі можна оформити компенсацію за зруйноване або пошкоджене майно у ЦНАПі «Я — Ветеран». Для цього потрібно звернутися до будь-якого ЦНАПу Дніпра. За 2 місяці роботи новий ЦНАП Дніпра «Я – Ветеран» вже надав майже 200 консультацій щодо зруйнованого житла.

Як оформити компенсацію за знищене майно у новому ЦНАПі Дніпра «Я — Ветеран»

Центр працює у найбільшому осередку надання соціальних та адміністративних послуг міста – «Прозорий офіс». Приміщення має сучасний формат open space. Працюють 13 співробітників, які допоможуть у вирішенні всіх питань. Для людей з інвалідністю облаштовані пандуси, ліфти. Той, хто має вади зору, може скористатися інформацією із шрифтом Брайля. Оператори кажуть, що для багатьох мешканців міста зараз дуже затребувана послуга з оформлення державної виплати за зруйноване чи пошкоджене житло. Цю послугу може отримати тут кожен, хто не має змоги подати заявку через «Дію».

Як розповіла начальник відділу ЦНАП Юлія Дюткіна, до кожного випадку підходять індивідуально з позитивним кінцевим результатом. У деяких мешканців виникають труднощі, які працівники центру допомагають вирішувати.

Розмір компенсації, яку можна отримати від держави за частково пошкоджене майно, становить до двохсот тисяч гривень. Ці кошти можуть бути використані на поточний або капітальний ремонт житла. А у разі знищення нерухомого майна потерпілі можуть отримати житловий сертифікат на придбання об’єкта житлової нерухомості, – розповіла Юлія Дюткіна.

Які потрібні документи

Необхідні такі документи: інформація про реєстрацію об’єкта пошкодженого майна в Державному реєстрі речових прав; документ, який посвідчує особу; правовстановлюючі документи на пошкоджений об’єкт (за наявності); електрона пошта;  реєстрація повідомлення про пошкоджене майно; подача заяви на компенсацію за пошкоджене майно, – сказала начальник відділу ЦНАП «Я -Ветеран» Юлія Дюткіна.

Адміністратори ЦНАПу нададуть консультацію та допоможуть зареєструвати повідомлення про пошкоджене майно. У разі знищення нерухомого майна потерпілі можуть отримати житловий сертифікат на придбання об’єкта житлової нерухомості. Розмір компенсації за частково пошкоджене майно складає до 200 тисяч гривень.

Консультації можна отримати за телефонами:

ЦНАП «Я — Ветеран»: 098 449 52 52;

ЦНАП «Правобережний»: 099 203 09 25 та 097 807 37 07;

ЦНАП «Лівобережний»: 099 602 10 02, 068 237 52 76, 066 319 39 96

Нагадуємо

Якщо ви постраждали від ворожого обстрілу, ви маєте право звернутись за матеріальною допомогою до міської ради.

Для одержання детальних роз'яснень постраждалі або їх близькі можуть звертатись до управління соціального захисту департаменту за телефоном: 068 913 46 88.

Також нагадаємо, у кого пошкоджено житло, звертайтеся одразу до адміністрації району для оформлення актів про пошкодження/руйнування житла. Далі з актом та пакетом документів  - до департаменту соціальної політики. 

Зателефонуйте, і спеціалісти соцдепартаменту Дніпровської міської ради детально пояснять, як діяти, а також допоможуть зі збором документів. 

Телефон: 068 913 46 88

Ніхто не залишиться сам на сам з бідою!

доподопо1допо2