Як погода у день весілля може розказати про майбутнє життя подружжя

Спеціально до осіннього сезону весіль роз’яснюємо походження найвідоміших весільних прикмет і забобонів. У що вірити, а у в що – ні, справа кожного. Однак, Дніпровська панорама зібрала деякі прикмети про погоду у день весілля чи вінчання.

весілля

Найбільше прикмет стосуються весіль у травні, "У травні добрі люди не одружуються", "хто в травні одружується, той буде вік маятися". Хто одружиться у травні — все життя мучиться. Шлюби, укладені у травні, не бувають щасливими, вважа.

Якщо під час одруження була сонячна погода, і раптом пішов дощ — молода сім'я буде багата. Хорошою ознакою у день весілля вважається дощ.

У сніжний день весілля - до заможного, благополучного життя.

Якщо у день весілля сильний вітер — життя молодих буде пустотливим.

Якщо весілля на масляну справляють, значить, у будинку завжди достаток буде і веселе життя.

Якщо під час вінчання гроза вибухне чи буря, отже, бути нещастям. Ховайте машини в гаражі, щоб не здуло і закривайте вікна від кульової блискавки.

Якщо в день весілля сильний мороз вдарить, то первісток буде хлопчиком міцним і здоровим.

Якщо весілля відбулося 13-го числа, отже шлюб буде нещасним, а якщо 3, 5, 7, 9, то щасливим. Втім, якщо Ваше весілля випало на "нещасливе" число, згадайте японське значення чисел: 13 - звичайнісіньке.

кіт

Інший забобон стосується кота, якому в різних народів часто приписують магічну сутність. Перед тим, як запрошувати гостей на забаву, наречена має нагодувати кота та підійти до нього, як до справжнього господаря, промовляючи: «Коте, кицю, просили тато, просила мама, просила вся родина, просив наречений і я тебе прошу – до нас на весілля прийди, сонечко принеси, прийди і добру погоду із собою приведи».

Після таких ритуалів на весіллі мала би бути хороша погода. До слова, етнографиня переконує, що не раз чула від наречених, що такий ритуал справді спрацьовує.

Нагадаємо, раніше ми писали: Не впускайте їх у дім: чого не можна робити після опівночі, щоб не напала нечисть